Lavrov: Ne može retroaktivno treći energetski paket

Intervju Sergeja Lavrova
Intervju Sergeja Lavrova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi sporazumi ruske kompanije „Gasprom“ sa evropskim firmama bili su u skladu sa zakonodavstvom koje je u tom trenutku bilo na snazi u EU, izjavio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu radio-stanicama „Sputnjik“, „Govori Moskva“ i „Eho Moskva“.

„Svi ugovori koji su sada aktuelni, a koje je ‘Gasprom’ zaključio sa svojim partnerima, u potpunosti odgovaraju zakonodavstvu koje je u tom trenutku bilo na snazi u EU“, prokomentarisao je ministar optužbe Evropske komisije na račun „Gasprom“ o kršenju pravila konkurencije u EU.

Gasprom - Sputnik Srbija
„Gasprom“ smatra neosnovanim tvrdnje EK

Govoreći o optužbama Evropske komisije prema „Gaspromu“, šef ruske diplomatije je rekao da „pravila nisu nepromenljiva“.

„Pravila se pišu da se vidi dostignuti nivo razvoja u nekoj industrijskoj grani. Ubeđen sam da treći energetski paket u potpunosti odgovara razvoju novih projekata, ali on ne može retroaktivno da utiče na to što je nastalo pre ovih novih pravila“, naveo je on.

Intervju Sergeja Lavrova - Sputnik Srbija
Pitajte Lavrova!

Rusija je spremna da obnovi energetski dijalog sa EU, izjavio je Lavrov.

„Zamenik predsednika Evropske komisije koji se bavi energetikom predložio je u januaru na sastanku sa našim ministrom energetike Aleksandrom Novaikom da se obnovi energetski dijalog. Mi smo ‘za’. Hajde da sednemo i dogovorimo se“, pozvao je ruski diplomata.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala