Stampa: Sukob SAD i Rusije do 2024. godine

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Barak Obama
Vladimir Putin i Barak Obama - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD očekuju da će se sukob s Rusijom nastaviti do 2024. godine i da će se on proširiti na više strana, navodi italijanski list „Stampa“.

SAD očekuju da će se sukob s Rusijom nastaviti do 2024. godine i da će se on proširiti na više strana, a uz to žele da obezbede podršku svojih saveznika iz EU.

Italijanski list „Stampa“ navodi da je plan akcije napravila Selest Valander, asistentkinja predsednika Baraka Obame, i da je taj plan prosleđen vladama evropskih zemalja kako bi mogle da usklade svoje delovanje.

U dokumentu se navodi da američke diplomate smatraju da je Rusija promenila svoj položaj posle kolapsa Sovjetskog Saveza.

Noam Čomski - Sputnik Srbija
Čomski za RT: Svako ko je čitao Orvela može da prepozna manevre SAD

„Promena je personifikovana kroz predsednika Vladimira Putina, koji će ostati na vlasti bar do 2024. godine“, navodi se u dokumentu.

„Stampa“ navodi da je Vašington rešen da utiče na Rusiju sankcijama i pritiscima, dok njenu okolinu pomaže u ekonomskom smislu.

„Aktuelne sankcije nisu toliko usmerene na rusku ekonomiju koliko na pretnju da bi mogle da budu pojačane“, piše „Stampa“.

U godišnjem izveštaju Ministarstva spoljnih poslova Rusije s druge strane navodi se da SAD sprovode sistematsku opstrukciju Rusije i želi da ošteti njenu ekonomiju kroz blokadu kredita, transfera novca i destabilizaciju poslovnog okruženja.

U izveštaju je navedeno i da su zemlje van EU iz regiona, poput Srbije i Turske, prioritetni partneri Rusije u trenutnoj situaciji.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala