Janković: Pištolj legalan i ima dokumentaciju u MUP-u

© Foto : MUP RS/ www.mc.rsNebojša Stefanović i Saša Jankvović
Nebojša Stefanović i Saša Jankvović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas da je tačno da u trenutku kada je aprila 1993. godine došao u svoj stan, pošto je njegov prijatelj počinio samoubistvo, nije kod sebe imao dozvolu za pištolj, ali je ponovio da je pištolj legalno posedovao i da ima elektronsku dokumentaciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

„U trenutku samoubistva nisam bio u stanu, kada sam došao, tačno je da u prvom trenutku nisam imao dozvolu za pištolj kod sebe, jer mi je nju iz Loznice donosio otac, ali pištolj ima elektronsku dokumentaciju u MUP-u“, kazao je Janković za Radio-televiziju Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Bez nove istrage o tragediji u stanu Saše Jankovića

On je istakao da je jasno rekao da je pištolj legalan, da je prvi vlasnik bio njegov otac, da je pištolj nakon istage vraćen i da ga je posle 15 godina „otuđio trećoj osobi takođe uredno u MUP-u“.

Janković je rekao da će bez kompromisa nastaviti da štiti prava građana i da neće podleći pritiscima.

„Zašto se ovo dešava, ne znam, ali poverenje koje stoji iza ove institucije (zaštitnika građana) zbog načina rada, neće se promeniti. Od početnih optužbi da je pištolj nelegalan, došlo se do toga s kim sam se ja družio u studentskim danima. To ne dolikuje ozbiljnoj raspravi“, dodao je Janković.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija ne može ponovo da vodi istragu zbog apsolutne zastarelosti dela.

Saša Janković - Sputnik Srbija
Dačić: Začuđujuće saopštenje OEBS-a o ombudsmanu

On je dodao da su mu dostupni samo podaci iz policijskog izveštaja od 1. aprila 1993. godine i da će informacije o pištolju koji je, kako se navodi u zapisniku, tada oduzet Jankoviću, dostaviti čim se nađe pisana dokumentacija, jer ne postoji u elektronskoj evidenciji.

„Janković Saša, zapeta, za pištolj CZ 99, zapeta, fabrički broj 42004 ne poseduje oružani list, tačka“, pročitao je iz zapisnika ministar Stefanović.

Dnevni list Informer naveo je 18. aprila da se u Jankovićevom stanu 1. aprila 1993. godine pištoljem ubio njegov drug Predrag Gojković, a da Janković za taj pištolj nema dozvolu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala