Nikolić: Vojska nije lanac u kome je svaka karika jednaka

© Sputnik / Nenad ZorićPredsednik Tomislav Nikolić na proslavi Dana vojske RS
Predsednik Tomislav Nikolić na proslavi Dana vojske RS - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da je Vojska Srbije i ove godine dokazala da je temelj, stub i krov ovog društva ali i ukazao da je Vojska sistem zasnovan na hijerarhiji i subordinaciji i da nije lanac u kojem je svaka karika jednaka.

„Ako vi u vojsci to shvatite, onda ne treba niko drugi da vam daje bilo kakav savet“, rekao je Nikolić povodom Dana vojske na svečanom prijemu u Predsedništvu Srbije.

Delovi helikoptera koji se srušio kod aerodroma Nikola Tesla - Sputnik Srbija
Vojska Srbije: Bez detalja istrage iz pijeteta prema poginulima

Kada je reč o helikopterskoj nesreći koja se dogodila 13. marta, Nikolić je rekao da svi treba dobro da razmisle i shvate da je vojni sistem zasnovan na hijerarhiji i subordinaciji i da nije lanac u kojem je svaka karika jednaka.

On je čestitao svim pripadnicima Dan vojske naglasivši da su svi oni ovu godinu proveli časno i da je vojska temelj ovoga društva.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Nema sukoba u Vojsci Srbije

Nikolić je istakao da je njegovo predsednikovanje ispunjeno ponosom što je vrhovni komandant ovakve vojske i da će biti još ponosniji ako vojska ne bude suočena ni sa kakvim izazovima koji bi ih naterali da se brane ne samo srcem i mudrošću nego i oružjem.

„Na nama je da učinimo da te upotrebe ne bude, a na vama da se dobro pripremite i obučite“, naglasio je Nikolić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala