Brutalno ubistvo kod Lavova: Smrt milicionera pod zapregom

© Flickr / Kim Marius FlakstadKonj u galopu - ilustracija
Konj u galopu - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski milicioner u Lavovskoj oblasti ubijen je na krajnje nečovečan način - konji su ga vukli 13 kilometara.

Kako je saopštilo odeljenje Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine za Lavovsku oblast, osumnjičeni za taj zločin su već uhapšeni.

Kako navode, 18. aprila stanicu policije pozvao je 25-godišnji lokalni stanovnik koji je javio da je video kola sa dva upregnuta konja na kojima je visilo ljudsko telo.

Na mestu nesreće islednici su pronašli jaknu sa tragovima krvi, a u džepu je bila potvrda kapetana milicije zaposlenog u Radehovskom rejonskom odeljenju. Na putu kojim su se kretala kola ponađeni su ostaci ljudskog tela.

Prema preliminarnom zaključku eksperata, ti tragovi su mogli ostati kao rezultat vučenja ljudskog tela po tvrdom putu. Poginulog kolegu pripadnici policije pronašli su u kanalu za navodnjavanje na granici sa susednim rejonom.

Razjašnjavajući okolnosti pod kojima je stradao kapetan milicije, ustanovljeno je mesto zločina, kao i dve osobe osumnjičene za taj čin.

Protiv osumnjičenih je pokrenut krivični postupak, navodi se u saopštenju. Kako je objasnila Svetlana Dobrovoljska, portparolka Galavne uprave MUP-a Ukrajine za Lavosku oblast, kapetan milicije pokušavao je da prekine tuču između dvojice muškaraca, što je prouzrokovalo njihov bes.

„Našeg radnika su vezali za kola i vukli 13 kilometara“, rekla je Dobrovoljska. U Homerovoj Ilijadi, koja govori o Trojanskom ratu, na sličan način postupili su sa Hektorom, zaštitnikom Troje.

Doduše, Hektorovo telo vukli su već mrtvo, a milicionera su živog vezali za konjska kola, primećuje list Moskovski komsomoljec.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala