Kitarovićeva: Pozitivni signali iz Beograda

© Flickr / Security & Defence AgendaKolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske
Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da iz Beograda ima „pozitivne signale“ u vezi sa budućim odnosima Srbije sa Hrvatskom.

Kitarovićeva je u jednosatnom razgovoru na slovenačkoj televiziji, posle trilateralnog sastanka u subotu sa predsednicima Slovenije i Austrije, rekla da iz kontakata sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem ima osećaj da i zvanični Beograd „ne odobrava, već osuđuje neke neprihvatljive ekscese Vojislava Šešelja“, prenela je Hina.

Na pitanje o problemu ćirilice u Vukovaru, Kitarovićeva je kazala da je za poštovanje zakona, ali da nametanje i forsiranje ćirilice u Vukovaru na natpisima javnih ustanova „otvara stare rane“ Hrvatima u tom gradu koji su pretrpeli stradanja. 

Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske - Sputnik Srbija
Kolinda Grabar Kitarović: Sa Srbijom sve rešavati dijalogom

Kitarovićeva smatra da to ne smiruje niti normalizuje situaciju ni za srpsku manjinu i da se nada da će lokalna vlast za to naći adekvatno i pametno rešenje.

„Teško je o tome govoriti ako ne dođete u Vukovar“, rekla je hrvatska predsednica, ocenjujući da je nametanje ćiriličnih tabli sprovedeno tako da je u gradu izazvalo „nemir“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala