Iranke, nindža „ubice“ (video)

© AFP 2023 / ATTA KENAREŽena nindže u Iranu
Žena nindže u Iranu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sputnjik razotkriva istinu o iranskom odredu sačinjenom od žena majstora borilačkih veština, tri godine nakon što su zapadni mediji objavili priču u kojoj su tvrdili da je Teheran trenirao nindže čiji je zadatak bio da ubijaju neprijatelje Islamske Republike.

Pre tri godine, Rojters je isteran iz Irana nakon što je objavio priču u kojoj se tvrdilo da je Teheran pripremao ženski odred profesionalnih ubica istreniranih u „nindžicu“, smrtonosnoj borilačkoj veštini koju su praktikovale nindže.

Ta priča je odmah privukla pažnju publike. Čitaoci širom sveta hteli su da saznaju nešto više o ženskom odredu iranskih nindži. Sputnjik je uspeo da stupi u kontak s „poznatim“ teheranskim nindža trening klubom i razgovara sa glavnim trenerom Akbarom Faraijem, koji je otkrio tajnu o ovom odredu. Priča je kod mnogih izazvala strahopoštovanje.

Ispostavilo se da „nindžicu“ nije nova stvar u Iranu, kao i da žene već dve decenije treniraju ovu borilačku veštinu u Teheranu. Faraji je trener ove veštine već više od 12 godina, rekao je nindža majstor u intervjuu Sputnjiku.

Režim treninga nindži u Iranu ne razlikuje se od režima njihovih kolega širom sveta. Faraji kaže da je putovao u druge zemlje, uključujući i Rusiju, da bi razmenjivao iskustva sa drugim ekspertima ove borilačke veštine.

On trenira i muškarce i žene. Faraji kaže da mu nije bitno da li su njegovi učenici muškarci ili žene sve dok uče drevnu mudrost i filozofiju imanentnu borilačkoj veštini „nindžicu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala