Hodžiz: Nismo zainteresovani za poštenu borbu sa Rusijom

© Flickr / Medien BundeswehrNATO
NATO - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Države nisu zainteresovane za „poštenu borbu ni sa kim“, izjavio je u intervjuu za „Dejli telegraf“ američki general Frederik Ben Hodžis, misleći, između ostalog, i na Rusiju. On je naglasio da je ruska strana uspela da u određenim oblastima uhvati korak za SAD i da Vašington ne želi da Moskva u potpunosti eliminiše postojeći jaz.

U intervjuu za „Dejli telegraf“ komandant kopnenih snaga SAD u Evropi Ben Hodžiz izjavio je da Sjedinjene Države „nisu zainteresovane za poštenu borbu ni sa kim“.

„Želimo da budemo bolji od ostalih u svim sferama. Ne mislim da smo zaostali, ali je Rusija prevazišla jaz u određenim oblastima. Ne želimo da ona u potpunosti eliminiše postojeći jaz“.

Nato - Sputnik Srbija
Šta NATO misli da Rusija misli o NATO-u

Prema rečima Hodžiza, „nedavno učešće ruskih snaga u borbama na istoku Ukrajine“ pokazalo je da je Moskva došla do velikog napretka, između ostalog i u sferi elektronskog ratovanja.

Govoreći o NATO-u, Hodžiz je naglasio da Alijansa treba da sačuva jedinstvo suočavajući se sa „realnom pretnjom“ — Rusijom. On je ubeđen da ruska strana neće rizikovati i otvoreno krenuti u napad na jednu od članica Severnoatlantske alijanse.

„Oni ne žele vojnu konfrontaciju sa NATO-om. Naša alijansa je najuspešniji savez u istoriji i ima mnogo mogućnosti“, izjavio je komandant kopnenih snaga SAD u Evropi.

Pri tome, Hodžiz je izjavio da SAD ponovo žele da vide Rusiju u međunarodnoj zajednici. Prema njegovim rečima, Vašington želi da sarađuje sa Moskvom u pitanjima kao što je borba sa radikalnim islamom i nuklearnim programom Irana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala