Srbija povela sa 2:0 protiv Paragvaja

© AP Photo / Petr David JosekŽenska tesnika reprezentacija Srbije
Ženska tesnika reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ženska teniska reprezentacija Srbije povela je u Novom Sadu sa 2:0 protiv Paragvaja u plej-ofu za popunu Druge svetske grupe Fed kupa, pošto je Ana Ivanović pobedila Monserat Gonzales sa 2:0 u setovima (6:2, 6:0).

Šesta teniserka sveta Ivanović bila je ubedljiva tokom meča, pobedila je za sat vremena 225. igračicu na WTA listi.

Ivanovićeva je šest puta oduzela servis protivnici, koja je napravila jedan brejk.

„Drago mi je što sam ponovo sa Fed kup timom. Sporije sam počela jer nisam znala šta da očekujem od protivnice, prvi put sam igrala protiv nje, menjala sam podlogu, malo me je lakat mučio. Drago mi je što sam ušla u ritam u završnici prvog seta i što sam drugi set odigrala na visokom nivou“, rekla je Ivanovićeva posle meča za RTS.

„Poen je poen, zadovoljna sam i nadam se da ćemo sutra završiti meč u istom ritmu. Presrećna sam i čast mi je što sam igrala u Novom Sadu“, dodala je šesta teniserka sveta.

Prvi poen Srbiji donela je Aleksandra Krunić, koja je ranije danas pobedila Veroniku Kepede Rojg sa 6:1 i 6:3. U nedelju se igraju uzvratni mečevi u singlu, Ivanovićeva će igrati protiv Rojg, a Krunićeva protiv Gonzales.

„Malo sam gledala današnji meč koji je igrala Aleksandra Krunić, ali drugačije je kad osetiš lopticu. Aleksandra i ja imamo različiti stil igre. Bila je odlična, strpljiva, 'šetala' je protivnicu i nadam se da ću i ja odigrati dobro“, rekla je Ivanovićeva.

Duel će zatvoriti meč u dublu, a najavljeno je da će igrati Jelena Janković i Ivana Jorović protiv Veronike Kepede Rojg i Monserat Gonzales.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala