Đurić: Tači nije tražio odobrenje za posetu Beogradu

© Sputnik / Radoje PantovićMi ne smatramo da je u zoni konflikta dobar signal izgradnja i formiranje bilo kakvih oružanih formacija.
Mi ne smatramo da je u zoni konflikta dobar signal izgradnja i formiranje bilo kakvih oružanih formacija. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da zamenik kosovskog premijera Hašim Tači nije tražio bilo kakvo odobrenje za posetu Beogradu.

„Nikakav skup koji organizuje Srbija, niti bilo koja međunarodna organizacija te vrste, ne postoji niti postoji zahtev za tom posetom. Reč je o pokušaju odvraćanja pažnje sa značajnijih tema“, rekao je Đurić za RTS i dodao da su sve to medijske spekulacije.

Hašim Tači - Sputnik Srbija
Tačija dovode Britanici i Amerikanci?

Upitan zbog čega je Tačiju na taj način potrebno odvraćanje od značajnijih tema, Đurić je objasnio da je bilo mnogo „loših izjava koje su Tači i kosovski premijer Edi Rama davali prethodnih dana“.

„Bilo je mnogo loših izjava koje su davali Tači i Rama prethodnih dana i oni su pretrpeli određenu političku štetu u međunarodnim krugovima i regionu zbog pozivanja na destabilizaciju regiona. Kao da je bilo potrebno da se odjednom baci u fokus neka izmišljena, druga tema, da bi se sa toga skrenula pažnja“, smatra Đurić.

Govoreći o zvaničnoj proceduri za dolazak Tačija, Đurić je precizirao da 72 sata ranije, preko oficira za vezu, dolazi do obaveštenja o poseti pokrajinskog zvaničnika.

Upitan kakva bi bila reakcija srpskih vlasti ako bi se Tači ipak pojavio u Beogradu, Đurić je rekao da pravosudni organi Srbije tretiraju svakog građanina na isti način.

„U tom smislu i taj naš građanin bi se u skladu sa našim zakonima našao kao predmet rada određenih institucija, ali to je posao za te institucije“, izričit je Đurić.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala