Zapad treba da obrati pažnju na politička ubistva u Ukrajini

© Sputnik / Alexey KudenkoUkrajinska policija
Ukrajinska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapad treba da obrati pažnju na politička ubistva u Ukrajini umesto da se bavi retorikom sankcija protiv Rusije, izjavio je šef međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačev povodom ubistva opozicionog novinara Olesa Buzine u Kijevu.

Kijevska policija saopštila je prethodno da su dva nepoznata maskirana čoveka ubila Buzinu nedaleko od njegove kuće u centru Kijeva. U ukrajinskoj prestonici nedugo pre toga ubijen je i deputat Vrhovne rade Ukrajine iz „Partije regiona“ Oleg Kalašnjikov. 

Oles Buzina - Sputnik Srbija
Ubijen ukrajinski novinar Oles Buzina

„Koliko je još potrebno žrtava kako bi svet shvatio da se u Ukrajini neprestano dešavaju ciljana politička ubistva? Koliko dugo će se prikrivati odgovornost ukrajinskih radikala koji se obračunavaju sa svima koji im ne idu uz dlaku?“, izjavio je senator. 

„Ili na sve što se dešava u Ukrajini u Americi i Evropi imaju samo jedan odgovor – pojačati sankcije Rusiji“, zaključio je on. 

Šef ustavnog komiteta Saveta Federacije Andrej Klišas izneo je pretpostavku da je novinar ubijen zbog svog opozicionog stava prema ukrajinskim vlastima. „Ubistva istaknutih protivnika današnjeg režima u Kijevu postali su svakodnevna strašna realnost u Ukrajini“, izjavio je Klišas za RIA Novosti. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala