Odbijen predlog za osnivanje anketnog odbora o helikopteru

© AFP 2023 / STR / AFPDelovi helikoptera koji se srušio kod aerodroma Nikola Tesla
Delovi helikoptera koji se srušio kod aerodroma Nikola Tesla - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vladajuća većina u Skupštini Srbije odbila je predlog opozicione Demokratske stranke da se raspravlja o osnivanju anketnog odbora koji bi utvrdio okolnosti pada vojnog helikoptera 13. marta, kada je poginulo sedmoro ljudi.

Poslanica DS  Gordana Čomić, koja je parlamentu i predložila tu tačku, rekla je da demokrate neće odustati od tog predloga i da će ga ponovo predložiti na narednoj sednici parlamenta, prvoj posle 24. aprila.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije kazala da je osnovni razlog za odbijanje predloga demokrata neznanje o vladavini prava.

Detalji pada helikoptera - Sputnik Srbija
Krivi i posada i komanda

„Vladajuća većina je odbila da stavi na dnevni red formiranje anketnog odbora kojim bi se u parlamentu ispitale sve okolnosti te nesreće“, rekla je Gordana Čomić i dodala da vladajuća većina ne želi da koristi osnovne postulate vladavine prava.

Srušio se helikopter koji je prevozio bebu - Sputnik Srbija
Ko hoće da zataška udes helikoptera

Helikopter je pao 13. marta uveče, tokom akcije prevoženja životno ugrožene bebe u Beograd. O uzrocima tragedije izjasnile su se dve vojne komisije čiji su nalazi predati nadležnom tužilaštvu.

Skupština Srbije danas je započela novu, četvrtu sednicu prolećnog zasedanja, na kojoj se raspravlja o obaveznoj vakcinaciji protiv zaraznih bolesti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala