Mali helikopter sleteo kod američkog Kongresa, pilot uhapšen

CC0 / Unsplash / Zgrada američkog Kongresa
Zgrada američkog Kongresa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija je uhapsila čoveka koji je danas sleteo svojim malim helikopterom jednosedom na travnjak ispred zgrade američkog Kongresa, što je izazvalo bezbednosnu uzbunu u glavnom gradu SAD.

Policija nije objavila identitet pilota, niti informacije o njegovom motivu, ali je odgovornost za akciju na svom veb-sajtu preuzeo 61-ogodišnji poštar iz Floride Dag Hjus, koji je naveo da je nosio pisma za svakog od 535 članova Kongresa kako bi skrenuo pažnju na finansijsku korupciju u izbornim kampanjama, prenosi Beta.

„Kao što sam obavestio vlasti, nemam nasilne namere niti stremljenja“, napisao ja Hju na svom veb-sajtu.

„Ultralaka letelica ne predstavlja veliku fizičku pretnju — može da predstavlja političku pretnju za korupciju. Nadam se da će to učiniti. Ne treba se brinuti, ja samo dostavljam poštu“, napisao je on.

Policija Kapitola, sedišta američkog Kongresa, identifikovala je letilicu kao laki helikopter sa jednim putnikom.

U centru Vašingtona na snazi su restrikcije za vazdušni saobraćaj koje zabranjuju da se Bela kuća, Kapitol, nacionalni Mol i ključne zgrade nadleću bez posebne dozvole.

Kapitol i Bela kuća nalaze se na razdaljini od oko dva kilometara.

U vreme istrage incidenta ulice u tom kvartu su bile zatvorene. Vozila za hitne intervencije upućena su na lice mesta, a robot detektor bombi je upotrebljen za pregled letelice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala