Preminuo američki soul pevač Persi Sledž

© Wikipedia / Carol M. Highsmith - / Uđi u bazu fotografijaPersi Sledž
Persi Sledž - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki soul pevač Persi Sledž, najpoznatiji po svom hitu „When a Man Loves a Woman“, umro je u 75 godini, potvrđeno je za britanski Bi-Bi-Si.

Stiv Grin iz agencije za talente „Artists internešnel menadžment“ rekao je da je Sledž umro u svom domu u Baton Ružu, u američkoj saveznoj državi Luizijani.

„On je bio jedan od mojih prvih klijenata, bio je sjajna osoba, a to ne nalazite često u ovom poslu. Stvarno je bio izuzetan“, rekao je Grin.

Sledžu je u januaru 2014. operisan zloćudni tumor na jetri, ali je ubrzo nastavio sa turnejom.

Njegov debi singl „When a Man Loves a Woman“ dva puta je ušao u prvih deset u Britaniji, a na vrhu američke Bilbordove liste bio je dve nedelje 1966, kada je takođe dostigao četvrto mesto na britanskoj top-listi.

Tokom intervjua za dokumentarac 2013, Sledž se prisetio vremena kada je snimio svoj najveći hit.

„Kada sam ušao u studio tresao sam se kao prut. Bio sam prestravljen“, rekao je Sledž i dodao da je to bila „ista melodija koju je pevao na poljima, kriknuo je u šumi i pustio da mu se vrati kao eho“.

Pesma „When a Man Loves a Woman“ dostigla je drugo mesto na top-listi u Britaniji kada je ponovo izdata 1987, pošto se pojavila u filmu „Vod“ Olivera Stouna, a obeležila je još nekoliko filmova, poput „Velike jeze“, „Igre plakanja“ i istoimene drame iz 1994. sa Meg Rajan.

Ta numera je takođe bila prvi zlatni disk Atlantik rekordsa, čiji izvršni direktor Džeri Veksler ju je nazvao „transcendentim trenutkom“ i „svetom ljubavnom himnom“.

Ostala je najveći Sledžov hit i omogućila mu je dugu karijeru, punu turneja, u SAD, Evropi i Južnoj Americi, sa prosečno 100 nastupa godišnje.

Sledž je ušao u Rokenrol hol slavnih 2005, a član je i Muzičkog hola slavnih Alabame i Muzičkog hola slavnih Luizijane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala