Srbija podržava pravo građana BiH da žive kako sami odluče

© AFP 2023Predsednik Srbije Tomislav Nikolić
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnadakom da ima prostora za unapređenje privrednih veza dveju zemalja, saopšteno je iz kabineta predsednika.

„Srbija podržava napredak Bosne i Hercegovine i želi joj svaki uspeh, a podržava i pravo građana BiH da žive onako kako sami odluče“, rekao je Nikolić.

On je dodao da je obaveza i pravo Srbije, kao garanta Dejtonskog sporazuma, da brine o napretku Republike Srpske, ali da je zainteresovana i potpuno otvorena za punu saradnju sa celom Bosnom i Hercegovinom.

Ministar Crnadak je rekao da saradnju Bosne i Hercegovine sa Srbijom shvata kao jedan od ključnih instrumenata stabilnosti u regionu, navodi se u saopštenju.

On je posebnu pažnju skrenuo na rešenost da se saradnja između Srbije i Bosne i Hercegovine stavi u funkciju boljeg života građana obeju država, zahvalivši Srbiji na njenoj pomoći da zaživi nova evropska inicijativa, koja ima težište na reformama i životnim pitanjima građana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala