UČK preuzela odgovornost za bombaški napad u Skoplju

Učk saopštenje, Koha Ditore
Učk saopštenje, Koha Ditore - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Oslobodilačka nacionalna armija“ preuzela je odgovornost za subotnju eksploziju bombe ispred zgrade makedonske vlade, prenosi prištinski dnevnik Koha ditore. Makedonska policija, za sada, bez komentara.

Organizacija koja nosi isto ime kao i formacija albanskih gerilaca iz rata 2001. godine, drugi put za dva meseca preuzela je odgovornost za bombaški napad na zgradu makedonske Vlade, u kojem nije bilo povređenih ni znatnije materijalne štete.

Saopštenje je potpisao za sada nepoznati „Komandant Kuštrimi“.

U dva bombaška napada na zgradu vlade u Skoplju bačene su ukupno tri granate, a oba napada izvedena su iz istog pravca, saopštila je makedonska policija. U tim napadima nije bilo žrtava.

„Oslobodilačka nacionalna armija“, na čijem su se čelu nalazili Ali Ahmeti i Gzim Ostreni, rasformirana je shodno slovu Ohridskog sporazuma iz 2001. godine, kojim se Makedonija izmakla sa ivice građanskog rata.

Od tada, u toj državi periodično su se pojavljivale fantomske albanske gerilske organizacije, koje su preuzimale odgovornost za povremene incidente.

Najpoznatija od takvih organizacija bila je Albanska nacionalna armija, koja je pokušala da se sukobi sa makedonskim snagama bezbednosti krajem 2007. godine na Šar-planini. Tom prilikom poginulo je sedam pripadnika te grupe, a zaplenjeno je naoružanje dovoljno da se opremi jedinica od 500 ljudi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala