Novi incidenti na Kosovu i Metohiji

© Flickr / Marco FieberMost na Ibru, Kosovska Mitrovica
Most na Ibru, Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Trojica mladića srpske nacionalnosti povređena prethodne noći u pucnjavi u severnom delu Kosovske Mitrovice, dvojica su zbrinuta u zdravstvenom centru u tom gradu i nisu životno ugroženi, saznaje Sputnjik. Pucano na policijsko vozilo u Kosovskoj Mitrovici.

Trojica mladića srpske nacionalnosti povređena su prethodne noći u pucnjavi u severnom delu Kosovske Mitrovice, zbrinuti su u zdravstvenom centru u tom gradu i nisu životno ugroženi, a treći, sa lakšim povredama, nakon pregleda je pušten na kućno lečenje, potvrdio je za Sputnjik zamenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti.

„Napadač je identifikovan i za njim se intenzivno traga“, rekao je Hoti.

Incident se dogodio nešto posle jedan sat iza ponoći ispred jednog od lokala u ovom gradu.

„Ne znamo trenutno motiv napada, a u lokalu ispred kog je došlo do pucanjave nalazilo se oko 70 gostiju“, rekao je Hoti.

Dežurni ortoped u mitrovičkoj bolnici doktor Ljubomir Jakšić izjavio je da su tokom noći primili dva pacijenta koji su imali povrede nanete vatrenim oružjem — jedan pacijent S.M. (26) operisan je tokom noć i ima ustrelnu povredu desnog stopala i nalazi se na odeljenju intenzivne nege.

Njegovo stanje je stabilno, rekao je Jakšić, dodajući da je drugi pacijent T.P. (24) povređen rikošetom i da je smešten na odeljenje ortopedije, kao i da je u stabilnom stanju.

Na ovaj način je nastavljena serija incidenata u Kosovskoj Mitrovici koja je otpočela prošle nedelje, kada je jedan sedamnaestogodišnjak srpske nacionalnosti povređen u blizini glavnog ibarskog mosta.

Pucano na policijsko vozilo u Kosovskoj Mitrovici

Nepoznati napadači pucali su rano jutros na vozilo Kosovske policije koje je bilo parkirano ispred Zdravstvenog centra u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Incident se dogodio jutros oko 2, povređenih nije bilo, ali je na vozilu pričinjena materijalna šteta, izjavio je Sputnjiku zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti.

Na vozilu je probušena jedna guma i oštećeno je staklo, rekao je Hoti i naglasio da u trenutku napada u vozilu nije bilo policajaca.

Hoti je saopštio da se traga za jednim licem, čiji identitet nije naveo, a koji je osumnjičen za ovo krivično delo. Incident se dogodio nakon što su u Mitrovici u pucnjavi povređene tri osobe ispred jednog od ovdašnjih kafića.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala