Putin: Istoriju je nemoguće preoblikovati

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaPutin: „Zapadnjačko zavrtanje ruke neće izolovati Rusiju“
Putin: „Zapadnjačko zavrtanje ruke neće izolovati Rusiju“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Neće uspeti oni koji nastoje da izmene istoriju radi sadašnje političke situacije, ma koliko se trudili, uključujući i korišćenje takvih metoda kao što je veličanje nacizma“, rekao je Putin.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je nemoguće preoblikovati istoriju da bi se prilagodila trenutnoj političkoj situaciji.

„Neće uspeti oni koji nastoje da izmene istoriju radi sadašnje političke situacije, ma koliko se trudili, uključujući i korišćenje takvih metoda kao što je veličanje nacizma. Nemoguće je preoblikovati istoriju radi političke situacije“, rekao je Putin.

Putin je istakao da je najbolji način da se sačuva istorija da se razgovara sa veteranima, slušaju njihove priče i pogledaju dokazi o tome šta se zaista dogodilo u Drugom svetskom ratu.

„Mada, naravno, izvesna šteta može da bude načinjena takvim akcijama. Najveća je opasnost da počne da raste osećaj straha zbog ekstremnog izražavanja i njegovog najgoreg oblika — nacizma“, rekao je Putin. 

Putin je danas položio cveće na spomenik sovjetskim vojnicima na groblju u selu Marfino u oblasti Velikog Novgoroda, na severozapadu Rusije. 

Na tom groblju sahranjeno je skoro svih 4.185 sovjetskih vojnika iz 43. letonske divizije, stradalih u jednoj borbi protiv nemačkih vojnika u Drugom svetskom ratu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala