Grčka će ispuniti svoje obaveze prema MMF-u

© AP PhotoZastave Grčke i EU na Grčkoj ambasadi u Briselu
Zastave Grčke i EU na Grčkoj ambasadi u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar finansija Grčke Janis Varufakis uverio je direktorku MMF-a Kristin Lagard da grčka Vlada namerava da ispunjava svoje finansijske obaveze, kaže se u saopštenju Ministarstva finansija Grčke na kraju sastanka Varufakisa i Lagardove.

Neformalni sastanak je trajao dva i po sata u Vašingtonu. Razgovor je održan u veoma prijatnoj atmosferi i bio veoma produktivan, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Zastava Grčke - Sputnik Srbija
Da li će Grčka ispuniti finansijske obaveze

Uglavnom je bilo reči o planu reformi grčke Vlade. Ministar finansija ja naglasio da je Vlada pripremila plan raznovrsnih i dubokih reformi koji je detaljno objasnio Lagardovoj, kaže se u saopštenju vladinog resora.

Varufakis i Lagardova su razmenili mišljenja i o tome kako konkretno povećati efikasnost pregovora u okviru Briselske grupe, kao i pružanje tehničkih podataka Atini.

Zapadni mediji su poslednjih dana saopštavali pozivajući se na anonimne izvore da Atina, navodno, odbija da otplaćuje kredite. Predstavnici Vlade Grčke su ovo odbacili, saopštivši između ostalog, da će 9. aprila uplatiti redovnu tranšu MMF-u u iznosu od 450 miliona evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala