„Lufthanza“ prećutala bolest kopilota

© Flickr / Aero IcarusLuftahanza avion Embrajer ERJ 195
Luftahanza avion Embrajer ERJ 195 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Medicinsko osoblje avionske kompanije „Lufthanza“ nije obavestilo nemačku Državnu avio- službu da je kopilot na letu „Džermanvingsa“, koji se nedavno srušio u Alpima, Andreas Lubic bolovao od teške depresije, piše danas nemački list „Velt am zontag“

Istraga je otkrila da je Lubic imao redovne terapije na psihijatri i uzimao antidepresive, lekove za za smirenje i druge medikamente za lečenje depresije.

Kokpit aviona - Sputnik Srbija
Istraga: Lubic se lečio od samoubilačkih poriva

Kako navodi nemački list, medicinsko osoblje „ Lufthanze“ dužno je da obavesti civilne vazduhoplovne vlasti ukoliko piloti pate od bilo kakvih ozbiljnih bolesti.

U Lubicovoj medicinskoj dokumentaciji vidi se da je propisano da se nemačka državna avio- služba obavesti o njegovom zdravstvenom problemu, ali prema saopštenju vlasti, to se nikada nije dogodilo.

Nemačka državna avio-služba nije bila informisana da je Lubicu potrebno lečenje, citira „Velt am zontag izvor iz te službe.

Prema pisanju nemačkog lista, kompanija „Lufthanza je odbila da komentariše ove navode.

Francuski istražitelji okončali su potragu za telima žrtava iz aviona Džermanvingsa“, koji se srušio u francuskim Alpima, kada je poginulo 150 putnika i 6 članova posade.

Neimenovani francuski zvaničnik rekao je da je potraga za telima žrtava okončana, ali da se potraga za ličnim stvarima žrtava nastavlja.

Prema njegovim rečima, Lufthanza je angažovala specijalizovanu firmu koja će ukloniti olupine aviona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala