Nole bolji od Iznera čak i u asovima!

© AP Photo / Lynne SladkyNovak Đoković na turniru u Majamiju
Novak Đoković na turniru u Majamiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković je u odličnom meču savladao Amerikanca Džona Iznera sa 2:0 u setovima. U velikom finalu turnira u Majamiju igraće sa starim znancem, rivalom i prijateljem Endijem Marijem.

Kako turnir odmiče, Novak igra sve bolje i bolje.

To je pokazao i u jutrošnjem polfinalu, u meču sa nezgodnim Iznerom, koji je prethodno za samo 71 minut eliminisao odličnog Keija Nišikorija i ušao u ovaj meč pun samopouzdanja.

Servis, njegovo najjače oružje, neprevaziđena prepreka za sve protivnike do sada, služio ga je odlično tokom čitavog turnira. Međutim, ovoga puta sa druge strane mreže se nalazio teniser sa najboljim riternom na svetu.

Izner je krenuo silovito od početka. Iako nije bilo lakih poena za njega, držao je svoj servis i pored toga što mu je Novak vrlo uspešno vraćao lopticu. To su bili udarci od kojih je većina išla preko 200 km na sat. Ulazilo se u duže razmene, a Inzner je često bio pod pritiskom. 

Sa druge strane, servis je odlično služio i Đokovića, koji nije ostavljao protivniku nikakve šanse za brejk. Igralo se gem za gem do samog kraja seta. Prvu set loptu Novak je imao pri rezultatu 6:5, na servis Iznera. Ipak, visoki Amerikanac je uspeo da se izvuče i produži set u taj brejk.

Bili su to njegovi poslednji trzaji u ovom meču. Novak vrlo brzo pravi mini brejk i dolazi do vođstva od 4:1. To je, izgleda, Amerkancu srušilo snove o pobedi, pa je greškama omogućio Noletu tri vezane set lopte, od kojih on koristi prvu za 1:0 u setovima.

Usledila je totalna dominacija Đokovića u drugom setu. Posle prvobitnog vođstva od 1:0 u gemovima za Iznera, Nole preuzima inicijativu. U više navrata pokazuje zašto je ubedljivo prvi na ATP listi. Sjajna kretnja na osnovnoj liniji, ubitačni forhendi koji izluđuju već indisponiranog Amerikanca, bekhend paralele koje podižu publiku na noge i mame jake aplauze američke publike. Servis ga je služio fanstastično, pa prvi put ima više asova od ovog protivnika.

„Šlag na torti je bio poen pri rezultatu 5:1 za Novaka. Sjajan servis Iznera, još bolji ritern, „ulazi se u poen, a onda Novak nonšalantno odigrava forhend skraćenu dijagonalu, maltene ispod ruke, kao na treningu.

Erupcija oduševljenja kod publike i frenetičan aplauz.

 

Čeka se još samo kraj meča. Amerikanac dobija gem i smanjuje na 5:2, ali već posle sledećeg mora da čestita pobedu prvom teniseru sveta.

Ovom zaista sjajnom meču prethodilo je nekoliko ne baš sjajnih igara na početku turnira, sa malo slabije rangiranim teniserima, kao i mečevi sa Dolgopolovim i Fererom.

Protiv odličnog Ukrajinca Novak je bio u na ivici ponora. Gubio je 1:0 u setovima i zaostajao 3 gema u drugom setu. A onda je došao trenutak kada je izgledalo kao da je eksplodirao. Od tog trenutka, u Majamiju gledamo pravog Novaka, rešenog da odbrani trofej, Novaka koji je mnogo puta ranije pokazao koliko je psihički jak, koji se vraćao iz nemogućih situacija, pa se i sada uzdigao kao feniks, da bi u nastavku meča preslišao Dolgopolova (6:7, 7:5, 6:0), zakazavši duel sa Davidom Fererom.

Iako je loše startovao, dozvolivši protivniku neke lake poene i vođstvo od 4:1, trgao se na vreme, i do kraja seta preokrenuo je rezultat na 7:5, i poveo u setovima. U drugom setu je viđena velika borba. Fanatični Španac se nije predavao ni kada je delovalo da je za njega sve izgubljeno. U par navrata je podigao publiku na noge svojim požrtvovanjem, a Novak nije propustio priliku da mu aplaudira kad bi napravio odlične poteze. Na kraju je Ferer, ipak, morao da čestita boljem u ovom meču, koji je završen 2:0 za Đokovića (7:5, 7:5).

U finalu, koje se igra u nedelju, Novaka očekuje borba sa Endijem Marijem, kojeg je poslednji put savladao nedavno, u Indijan Velsu, sa 2:0 u setovima.

Ljubitelje tenisa očekuje još jedan veliki meč ove dvojice tenisera. Mari je takođe u odličnoj formi. Uz Novaka, možda je i najbolji igrač na turu u tekućoj godini. On sam tvrdi da je podigao nivo igre u odnosu na prethodni turnir. Ali, ako Đoković bude igrao sigurno i bez grešaka (za ceo meč je napravio samo 8 neiznuđenih grešaka, od čega 6 u prvom setu) kao u sinoćnjem duelu, smeši mu se nova odbrana titule.

Dosadašnji skor ove dvojice tenisera je 18:7 u korist našeg predstavnika.

Ovo će Novaku biti 74. finale u karijeri, a 32. na turnirima Masters serije.

Najlepši poen na meču možete pogledati u videu ispod.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala