Vulin: Ako Gotovina nije ustaša, ja ću se izviniti

Pratite nas
Srpski ministar rada Aleksandar Vulin ne oseća se odgovornim za to što je Hrvatska uvređena njegovim izjavama. On je još jednom ponovio da bi voleo da mu se objasni gde je pogrešio i šta od onoga što je prethodnih dana izjavljivao na račun Hrvatske nije istina.

„Ako sam pogrešio zato što sam rekao da je gospodin Gotovina ustaša, voleo bih da ga čujem da nije i da osudi zločine ustaškog pokreta, niko srećniji od mene. Ja ću se odmah izviniti. Beskrajno sam srećan ako je reč ’ustaša‘ shvaćena kao uvreda. Biti ustaša je uvreda i jako mi je drago ako čitava hrvatska država tako misli“.

Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Vulin hrvatskom ministru: Od ustaštva se nećeš izlečiti

Vulin je rekao da bi voleo da mu neko objasni kako se u Srbiji stvorilo 250.000 srpskih izbeglica iz Hrvatske. Oni ovde nisu došli ni iz ekonomskih razloga, niti na nečiji poziv, a ni zato što ih je pogodila elementarna nepogoda, rekao je Vulin.

Vesna Pusić - Sputnik Srbija
Vesna Pusić: Reagovali smo zbog Vulina

„Kada je Šešelj u pitanju, ja 20 godina govorim da je on velika štetočina. Ako sam rekao bilo šta što nije istina, duboko se izvinjavam. Samo mi recite šta nije istina“.

Vulin je rekao i da mu je žao što hrvatski premijer Zoran Milanović nije došao u Beograd na samit zemalja regiona sa Kinom, a trebalo je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala