Mihajlovićeva: Što pre pripojiti Koridore Putevima Srbije

© Pres : Vlada SrbijeZorana Mihajlović
Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je danas da sednica skupštine preduzeća Koridori Srbije mora što pre da se održi i da se sprovede odluka Vlade Srbije o pripajanju tog preduzeća Putevima Srbije.

Mihajlovićeva je rekla za RTS da će ministarstvo pripremiti informacije o tom postupku, koje će vladi biti dostavljene na prvoj sledećoj sednici vlade i da će na osnovu toga moći da se donese odluka.

„Vlada Srbije je prošle godine u avgustu donela odluku o pripajanju, postoje svi uslovi da se to obavi i skupština (koridora) mora da održi svoju sednicu. Nije ovo ni prvi, a verovatno ni poslednji direktor koji pokušava da bude iznad države. Verujem da će Vlada na osnovu informacija koje će ministarstvo pripremiti doneti odgovarajuću odluku“, rekla je Mihajlovićeva.

Na čelu Koridora Srbije je Dmitar Đurović, kadar Srpske napredne stranke (SNS).

Govoreći o izdavanju građevinskih dozvola, Mihajlovićeva je za RTS izjavila da je za prvih mesec dana od primene izmenjenog Zakona o planiranju i izgradnji izdato 225 dozvola građanima u Srbiji, što je 45 puta više nego prošle godine u isto vreme.

„To znači da je moguće doneti zakon i realizovati ga, moguće je imati dobru saradnju sa lokalnim samoupravama i što je najvažnije mora da se vrši kontrola realizacije svakog zakona što mi i radimo“, rekla je ministarka.

Ona je ocenila da već narednog meseca neće biti nikakvih problema ni u opštinama koje su imale poteškoća i da će, ako sve bude išlo ovim tokom, od 1. januara 2016. godine u Srbiji početi da se izdaje elektronska građevinska dozvola.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala