Generalni konzulat Rusije u Jemenu oštećen u sukobima

© REUTERS / Amer AlmohibanyGeneralni konzulat Rusije u Adenu oštećen je tokom bombardovanja koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom najkrupnijeg grada na jugu Jemena.
Generalni konzulat Rusije u Adenu oštećen je tokom bombardovanja koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom najkrupnijeg grada na jugu Jemena. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni konzulat Rusije u Adenu oštećen je tokom bombardovanja najvećeg grada na jugu Jemena, koje izvodi koalicija, na čelu sa Saudijskom Arabijom. Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da diplomatska misija u Adenu obustavlja rad.

„Rad ruske diplomatske misije u Adenu je obustavljen. U gradu se nastavljaju žestoke borbe. Prema informacijama medija, naš generalni konzulat je opljačkan, kao i druge okolne zgrade“, navodi se na sajtu spoljnopolitičkog resora Rusije.

Vojna operacija protiv pobunjenika u Jemenu - Sputnik Srbija
Iran ili Saudijska Arabija, pitanje je sad

Generalni konzulat Rusije u najvećem gradu na jugu Jemena, Adenu, oštećen je tokom bombardovanja najvećeg grada na jugu zemlje, saopštio je RIA Novostima izvor u ruskoj ambasadi u Jemenu. 

„Nijedan prozor nije ostao ceo“, rekao je sagovornik agencije. Nema podataka o ljudskim žrtvama.

Ruski mediji navode i da su Generalni konzulat Rusije u Adenu napali i opljačkali šiitski pobunjenici. Oni su polomili prozore i zaplenili inventar. Militanti su natovarili opremu i dokumenta u automobil i otišli u nepoznatom smeru.

Po nekim izveštajima, Huti su zauzeli rezidenciju predsednika, Koalicija nastavlja sa vazdušnim udarima, dok Al Kaida pokušava da zauzme predsedničku palatu i Centralnu banku Jemena u gradu El Mukala.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala