Ukrajina se „oprašta“ od oružja

© Sputnik / COS FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPištolj
Pištolj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Građani Ukrajine će do kraja aprila moći da predaju vatreno i hladno oružje, municiju, eksploziv i specijalna sredstva organima unutrašnjih poslova.

Savesni građani će biti oslobođeni odgovornosti, a zatim će im biti pružena mogućnost da registruju arsenal“ besplatno.

Slične akcije su se u Ukrajini organizovale i ranije, mada ove godine teško da se može očekivati visok odaziv građana, ističe u intervjuu Sputnjiku profesor Ruske akademije privrede i državne službe pri predsedniku RF Aleksandar Mihajlenko.

Oružje -  ilustacija - Sputnik Srbija
DNR i LNR razoružavaju paravojne formacije
Ovo je veliki problem za vlast, zato što se već govori o trećem Majdanu i vrlo je opasno to što građani poseduju veliku količinu oružja, navodi Mihajlenko, ističući da ljudi predaju oružje kada se osećaju bezbedno, a da se za Ukrajinu to ne može reći.

Načelnik kijevske milicije Aleksandar Tereščuk nedavno je izjavio da je nezakoniti promet oružja u prestonici porastao sto puta.

Kako kaže Tereščuk, prestonički organi reda suočavaju se sa slučajevima primene ne samo pištolja i automata, već čak i bacača granata.

I ukrajinski vojni ekspert Dmitrij Timčuk saglašava se da je ilegalnog oružja sve više i smatra da je glavni uzrok želja građana da nabave sredstva za samoodbranu.

Kao jedan od osnovnih izvora za popunjavanje ilegalnih rezervi oružja, stručnjaci navode šverc iz zone sprovođenja operacije protiv Donbasa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala