Prizemljene po prirodi: Ptice koje ne lete

Pratite nas
Ptice koje ne lete su prilično retke i svaka od njih ima jedinstvene i povremeno ekscentrične navike. One svoja krila koriste za održavanje ravnoteže, promenu pravca kada trče i kako bi oterale predatore silovitim lepetanjem.

Ptice koje ne lete su prilično retke i svaka od njih ima jedinstvene i povremeno ekscentrične navike. One svoja krila koriste za održavanje ravnoteže, promenu pravca kada trče i kako bi oterale predatore silovitim lepetanjem.

© Flickr / Benh Lieu SongNojevi nadoknađuju nemogućnost letenja time što su najbrže trkačice među pticama na svetu.
Nojevi nadoknađuju nemogućnost letenja time što su najbrže trkačice među pticama na svetu. - Sputnik Srbija
1/8
Nojevi nadoknađuju nemogućnost letenja time što su najbrže trkačice među pticama na svetu.
© Flickr / Chirs KVeruje se da Emu ptice datiraju još iz praistorije, od pre oko 80 miliona godina, i da su došle iz Australije. Aboridžini su za njih vezivali svoje postojanje.
Veruje se da Emu ptice datiraju još iz praistorije, od pre oko 80 miliona godina, i da su došle iz Australije. Aboridžini su za njih vezivali svoje postojanje. - Sputnik Srbija
2/8
Veruje se da Emu ptice datiraju još iz praistorije, od pre oko 80 miliona godina, i da su došle iz Australije. Aboridžini su za njih vezivali svoje postojanje.
© Flickr / Toshihiro GamoKazuar, kitnjasta ptica nalik noju, može se naći u šumama Papue Nove Gvineje i na okolnim ostrvima. Tokom istorije nije bio okružen grabljivcima (predatorima), pa samim tim što nije imao potrebu da beži, nema razvijenu sposobnost letenja.
Kazuar, kitnjasta ptica nalik noju, može se naći u šumama Papue Nove Gvineje i na okolnim ostrvima. Tokom istorije nije bio okružen grabljivcima (predatorima), pa samim tim što nije imao potrebu da beži, nema razvijenu sposobnost letenja. - Sputnik Srbija
3/8
Kazuar, kitnjasta ptica nalik noju, može se naći u šumama Papue Nove Gvineje i na okolnim ostrvima. Tokom istorije nije bio okružen grabljivcima (predatorima), pa samim tim što nije imao potrebu da beži, nema razvijenu sposobnost letenja.
© Flickr / Harvey BarrisonKormoran sa Galapagosa jedinstven je po tome što je jedini vrabac koji je izgubio sposobnost da leti.
Kormoran sa Galapagosa jedinstven je po tome što je jedini vrabac koji je izgubio sposobnost da leti. - Sputnik Srbija
4/8
Kormoran sa Galapagosa jedinstven je po tome što je jedini vrabac koji je izgubio sposobnost da leti.
© Flickr / Elizabeth OliverSvi pingvini imaju telo u obliku torpeda i umesto širokih, dugih krila i repa pogodnog za let, imaju krute lopatice nalik perajima, čekinjast rep i široka stopala koja ima omogućavaju da „lete“ pod vodom.
Svi pingvini imaju telo u obliku torpeda i umesto širokih, dugih krila i repa pogodnog za let, imaju krute lopatice nalik perajima, čekinjast rep i široka stopala koja ima omogućavaju da „lete“ pod vodom. - Sputnik Srbija
5/8
Svi pingvini imaju telo u obliku torpeda i umesto širokih, dugih krila i repa pogodnog za let, imaju krute lopatice nalik perajima, čekinjast rep i široka stopala koja ima omogućavaju da „lete“ pod vodom.
© Flickr / Department of ConservationKakapo ili sova papagaj jedan je od najređih i najvećih papagaja na svetu. Živi na Novom Zelandu, a može da teži čak četiri kilograma.
Kakapo ili sova papagaj jedan je od najređih i najvećih papagaja na svetu. Živi na Novom Zelandu, a može da teži čak četiri kilograma. - Sputnik Srbija
6/8
Kakapo ili sova papagaj jedan je od najređih i najvećih papagaja na svetu. Živi na Novom Zelandu, a može da teži čak četiri kilograma.
© Flickr / Austronesian ExpeditionsOklandska patka se može naći na Oklandskim ostrvima, južno od Novog Zelanda. Krila ove ptice su veoma mala i one zato ne mogu da lete.
Oklandska patka se može naći na Oklandskim ostrvima, južno od Novog Zelanda. Krila ove ptice su veoma mala i one zato ne mogu da lete. - Sputnik Srbija
7/8
Oklandska patka se može naći na Oklandskim ostrvima, južno od Novog Zelanda. Krila ove ptice su veoma mala i one zato ne mogu da lete.
© Flickr / Ron KnightNandu je južnoamerička vrsta ptice trkačice i može se naći u Argentini i Brazilu. Ova ptica koristi svoja krila za ravnotežu i promenu pravca kada trči.
Nandu je južnoamerička vrsta ptice trkačice i može se naći u Argentini i Brazilu. Ova ptica koristi svoja krila za ravnotežu i promenu pravca kada trči. - Sputnik Srbija
8/8
Nandu je južnoamerička vrsta ptice trkačice i može se naći u Argentini i Brazilu. Ova ptica koristi svoja krila za ravnotežu i promenu pravca kada trči.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala