Glavaš ponovo na slobodi

© AP PhotoBranimir Glavaš
Branimir Glavaš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu ukinulo je u utorak pritvor Branimiru Glavašu, osuđenom za ratne zločine protiv civila srpske nacionalnosti u Osijeku 1991.
Branimir Glavaš - Sputnik Srbija
Glavaš hitno prebačen u bolnicu

Portparol Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić izjavio je za agenciju Beta da je vanraspravno veće prihvatilo žalbu Glavaševe odbrane na pritvor u kom se nalazi od 5. marta, pa će on u toku dana biti pušten na slobodu. Devčić je dodao da je i na tu odluku moguća žalba, ali da ona ne odlaže puštanje iz pritvora.

Tužilaštvo je već najavilo žalbu o kojoj će ponovo odlučivati Vrhovni sud.

Branimir Glavaš - Sputnik Srbija
Glavaš širi mržnju preko Fejsbuka

U ponedeljak je taj sud, po zahtevu Ustavnog suda, odlučio da Branimir Glavaš ne može da ostane u istražnom zatvoru duže od 5. maja 2016. Ustavni sud je tražio izjašnjavanje Vrhovnog suda pošto je prošle sedmice delimično prihvatio Glavaševu žalbu i ukinuo ranije rešenje Vrhovnog suda da mu „istražni zatvor može trajati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, ali ne duže od kazne na koju je nepravosnažno osuđen“.

Glavaš je u istražnom zatvoru u zagrebačkom Remetincu od 5. marta, kada je počeo štrajk glađu. Zbog narušenog zdravlja, od nedelje je ponovo završio u bolnici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala