Putin se priprema za govor u UN

© Sputnik / Michael KlimenyevVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin mogao bi da održi govor na 70. zasedanju Generalne skupštine UN na jesen ove godine u Njujorku. Jedna od glavnih tema o kojima će biti reči na zasedanju Skupštine biće predlog nekih zapadnih zemalja da se ograniči pravo veta nekim stalnim članicama Saveta bezbednosti UN, uključujući i Rusiju.

Prema podacima izvora bliskih Kremlju, „pripreme su u toku“, mada će tek u avgustu biti poznato da li će ruski lider učestvovati u zasedanju. Pres-sekretar predsednika Dmitrij Peskov potvrdio je „Komersantu“ da se razmatra mogućnost putovanja Vladimira Putina. Prema rečima izvora, to će zavisiti od međunarodne situacije.

„Konačna odluka još uvek nije doneta. Poseta zasedanju Generalne skupštine jedna je od varijanti koja se razmatra i u tom smislu nije toliko važno da li je ona jubilarna ili ne“, rekao je Peskov.

Očekuje se da će ove godine na otvaranju sednice Generalne skupštine učestvovati većina svetskih lidera. Već je poznato da će prvi put nakon 20 godina u Njujork doputovati i rimski papa.

Generalna skupština je zakazana za 25. septembar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala