Erupcija besa na protestu u Torinu (foto, video)

© Flickr / Mirko IsaiaProtesti u Torinu
Protesti u Torinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protesti su eskalirali u subotu kada su se antifašistički demonstranti sukobili sa policijom u punoj opremi.

Antifašističke i antirasističke grupe organizovale su 28. marta protest protiv desničarskih organizacija i na društvenim mrežama napravile slogan nikada sa Salvinijem. Time su mislili na Matea Salvinija, lidera desničarske organizacije Severna liga“, čiji je govor bio planiran.

Severne liga je postigla veliki porast popularnosti u postkriznoj Italiji, jašući na talasu besa putem ideja surovih mera i rastuće antiimigrantske ksenofobije.

© Flickr / Mirko IsaiaKao vođa „Severne lige“, Salvini je pozvao na izlazak iz evrozone, optužio korumpirane političare i bankare za izazivanje krize, te je zagovarao drastično smanjenje imigracije, koji kritičari smatraju rasizmom.
Kao vođa „Severne lige“, Salvini je pozvao na izlazak iz evrozone, optužio korumpirane političare i bankare za izazivanje krize, te je zagovarao drastično smanjenje imigracije, koji kritičari smatraju rasizmom. - Sputnik Srbija
Kao vođa „Severne lige“, Salvini je pozvao na izlazak iz evrozone, optužio korumpirane političare i bankare za izazivanje krize, te je zagovarao drastično smanjenje imigracije, koji kritičari smatraju rasizmom.

Glavni prigovori Severne lige su da se resursi Italijana u poslednjih nekoliko godina neproporcionalno troše u korist mnogih imigranata. Njihova retorika takođe izražava antijužni stav Italije koji se ogleda u mišljenju da je ekonomski manje razvijen jug parazit nacionalnih resursa.

Organizatori Severne lige su protestovali pod sloganom Rim je lopov, Liga neće oprostiti. Demonstranti su osmislili i svoj lokalni slogan — Liga je lopov i Torinu neće oprostiti“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala