Cipras: Neće biti prevremenih izbora

© East NewsPremijer Grčke Aleksis Cipras
Premijer Grčke Aleksis Cipras - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da u Grčkoj neće biti smanjenja plata i penzija, masovnih otpuštanja i odbacio mogućnost prevremenih izbora.

Cipras je, u intervjuu za list Rilnjuz rekao da će problem likvidnosti sa kojim se grčka ekonomija suočava biti rešen završetkom dogovora o reformama u Briselu i naglasio da nema razgovora o trećem zajmu ili memorandumu.

On je stao uz ministre finansija Janisa Varufakisa, administrativne reforme Jorgosa Kartugalosa i nacionalne odbrane Panosa Kamenosa zbog, kako je rekao, udruženih napora na njihovoj diskreditaciji i rekao da je zadovoljan saradnjom sa svom trojicom, prenela je ANA.

Cipras je odbacio mogućnost prevremenih izbora u zemlji i dodao da u ovom trenutku nema razloga za sastanak lidera svih stranaka, ali je naveo da je spreman da se sastane sa liderom Nove demokratije i bivšim premijerom Antonisom Samarasom, ukoliko on želi da bude obavešten o dešavanjima.

Cipras je demantovao da su predstavnici vlade ili partijski zvaničnici stavili svoje lične interese iznad interesa vlade ili Sirize i dodao da, ukoliko u budućnosti utvrdi da je to slučaj, to neće biti tolerisano.

Borba protiv korupcije i stečenih prava su među prioritetima vlade, rekao je Cipras i dodao da se ispituju liste ulagača i sumnjivi državni ugovori.

Kada je reč o privatizacijama, Cipras je rekao da vlada ne koristi taj termin, već je reč o razvojnim konzorcijumima sa jakim učešćem države, kako bi se zaštitio interes javnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala