I u nedođiji služe pivo

Pratite nas
Koliko ste daleko spremni da idete zbog pića? Predstavljamo vam „barove na kraju sveta“, najudaljenija mesta gde se možete osvežiti i uživati, ukoliko se ikada nađete usred nedođije.

Psiholozi tvrde da čak i u najzabačenijim krajevima sveta ljudima treba mesto na kome mogu da se opuste, da uživaju u društvu drugih i da razgovaraju. U nekim od najnepristupačnijih barova na svetu posetilac može da predahne uz votku sa ledom uzetim sa glečera, da boravi u stablu starom 6.000 godina, ili da sedi u „Ajriš pabu na 3.440 metara visine… Negde u centru nedođije.

© WikipediaBar istraživačke stanice „Vernadski“ na Antarktiku - najjužniji bar na svetu, na ostrvu Galindez. Bazu je prvobitno osnovao 1947. godine Istraživački odbor britanskih Foklandskih Ostrva, a nazvana je po sovjetskom minerologu Vladimiru Vernadskom. Velika Britanija ju je 1996. prodala Ukrajini po simboličnoj ceni od jedne funte.
Bar se nalazi između istraživačkih objekata u bazi, gde su naučnici prvi put otkrili rupu u ozonskom omotaču.
Bar Istraživačke stanice „Vernadski“ na Antarktiku - Sputnik Srbija
1/10
Bar istraživačke stanice „Vernadski“ na Antarktiku - najjužniji bar na svetu, na ostrvu Galindez. Bazu je prvobitno osnovao 1947. godine Istraživački odbor britanskih Foklandskih Ostrva, a nazvana je po sovjetskom minerologu Vladimiru Vernadskom. Velika Britanija ju je 1996. prodala Ukrajini po simboličnoj ceni od jedne funte.
Bar se nalazi između istraživačkih objekata u bazi, gde su naučnici prvi put otkrili rupu u ozonskom omotaču.
© Flickr / Baron ReznikBar Istraživačke stanice „Vernadski“ na Antarktiku - ima jednu prostoriju gde posetioci mogu da se druže. Britanski stolari konstruisali su ga tako da podseća na rustične kafiće njihove domovine, ali nakon što je prodat Ukrajinacima, enterijer mu je preuređen u tipičan ukrajinski. Sveže pivo i druga alkoholna pića stižu sa kopna, ali bar pravi i svoju votku koristeći okolni led glečera. Poseta objektu je uključena u skoro svaki turistički obilazak Antarktika.
Bar Istraživačke stanice „Vernadski“ na Antarktiku - Sputnik Srbija
2/10
Bar Istraživačke stanice „Vernadski“ na Antarktiku - ima jednu prostoriju gde posetioci mogu da se druže. Britanski stolari konstruisali su ga tako da podseća na rustične kafiće njihove domovine, ali nakon što je prodat Ukrajinacima, enterijer mu je preuređen u tipičan ukrajinski. Sveže pivo i druga alkoholna pića stižu sa kopna, ali bar pravi i svoju votku koristeći okolni led glečera. Poseta objektu je uključena u skoro svaki turistički obilazak Antarktika.
© Flickr / erikjohanssonNamče Bazar, selo na Nepalu - poslednja stanica civilizacije pre pustog planinskog uspona ka Mont Everestu. Selo je smešteno duž jedne strane Nepalskog brda, a već godinama se proširuje ukorak sa povećanjem potreba mnogih istraživača za materijalom i opremom na putu ka Everestu.
Namče Bazar, selo na Nepalu - Sputnik Srbija
3/10
Namče Bazar, selo na Nepalu - poslednja stanica civilizacije pre pustog planinskog uspona ka Mont Everestu. Selo je smešteno duž jedne strane Nepalskog brda, a već godinama se proširuje ukorak sa povećanjem potreba mnogih istraživača za materijalom i opremom na putu ka Everestu.
© Flickr / biggles621Namče Bazar, selo na Nepalu - da bi se dosegao „Ajriš pab“ na Nemče Bazaru (koji je na visini od 3.440 metara), mora se doleteti na jedini aerodrom u blizini Everesta, a zatim do sela Nemče – pešice. Uspinjanje ka selu je moguće obaviti u jednom danu, ali je preporučljivo da ono bude bar dvodnevno kako bi se izbegla visinska bolest.
Namče Bazar, selo na Nepalu - Sputnik Srbija
4/10
Namče Bazar, selo na Nepalu - da bi se dosegao „Ajriš pab“ na Nemče Bazaru (koji je na visini od 3.440 metara), mora se doleteti na jedini aerodrom u blizini Everesta, a zatim do sela Nemče – pešice. Uspinjanje ka selu je moguće obaviti u jednom danu, ali je preporučljivo da ono bude bar dvodnevno kako bi se izbegla visinska bolest.
© Flickr / Danforth1„Sanlend baobab bar“ u Južnoj Africi - u jednom od najvećih baobab drveta na svetu nalazi se bar veličine vagona. Drvo je visoko 21 metar i ima 47 metara u prečniku (najšire je na celom kontinentu).
„Sanlend baobab bar“ u Južnoj Africi - Sputnik Srbija
5/10
„Sanlend baobab bar“ u Južnoj Africi - u jednom od najvećih baobab drveta na svetu nalazi se bar veličine vagona. Drvo je visoko 21 metar i ima 47 metara u prečniku (najšire je na celom kontinentu).
© Foto : bigbaobab.co.za„Sanlend baobab bar“ u Južnoj Africi - ovo drvo može da ugosti do 20 ljudi, a nameštaj je postavljen tako da prati konture drveta. Prostor sadrži i prirodni podrum u kom pića ostaju rashlađena. Sanlend baobab je star 6.000 godina, a pretpostavlja se i da je jedan od najstarijih živih organizama na planeti.
„Sanlend baobab bar“ u Južnoj Africi - Sputnik Srbija
6/10
„Sanlend baobab bar“ u Južnoj Africi - ovo drvo može da ugosti do 20 ljudi, a nameštaj je postavljen tako da prati konture drveta. Prostor sadrži i prirodni podrum u kom pića ostaju rashlađena. Sanlend baobab je star 6.000 godina, a pretpostavlja se i da je jedan od najstarijih živih organizama na planeti.
© Flickr / LHOON„Old fordž pab“ u Škotskoj, na poluostrvu Knojdart - ponosni nosilac Ginisove titule Najudaljenijeg bara na svetu. „Ako želite da skrenete sa utabane staze, ovo je pravo mesto - ono čak nema ni put. Stići do tamo je već avantura“, navodi jedan veb-sajt. Može se stići trajektom (koji ide jednom dnevno), ili privatnim brodom. Može se stići i automobilom, ali preko divlje obale gde nema puta - samo rastinje, drveće i stenje.
„Old fordž pab“ u Škotskoj, na poluostrvu Knojdart - Sputnik Srbija
7/10
„Old fordž pab“ u Škotskoj, na poluostrvu Knojdart - ponosni nosilac Ginisove titule Najudaljenijeg bara na svetu. „Ako želite da skrenete sa utabane staze, ovo je pravo mesto - ono čak nema ni put. Stići do tamo je već avantura“, navodi jedan veb-sajt. Može se stići trajektom (koji ide jednom dnevno), ili privatnim brodom. Može se stići i automobilom, ali preko divlje obale gde nema puta - samo rastinje, drveće i stenje.
© Flickr / tiredoflondon„Old fordž pab“ u Škotskoj, na poluostrvu Knojdart - prvenstveno podignut kao kovačka železara na obali Loh Nesa, kasnije se razvio u društveni klub za lokalne radnike.
„Old fordž pab“ u Škotskoj, na poluostrvu Knojdart - Sputnik Srbija
8/10
„Old fordž pab“ u Škotskoj, na poluostrvu Knojdart - prvenstveno podignut kao kovačka železara na obali Loh Nesa, kasnije se razvio u društveni klub za lokalne radnike.
© Wikipedia / NASATristan da Kunja - najudaljeniji naseljeni arhipelag, daleko od ostatka sveta. Arhipelag se nalazi na više od 2.000 kilometara udaljenosti od najbližeg naseljenog ostrva, Svete Helene, i 2.400 kilometara daleko od najbližeg kontinenta, Južne Afrike.
Bar Albatros na ostrvu Tristan da Kunja u Atlantskom okeanu - Sputnik Srbija
9/10
Tristan da Kunja - najudaljeniji naseljeni arhipelag, daleko od ostatka sveta. Arhipelag se nalazi na više od 2.000 kilometara udaljenosti od najbližeg naseljenog ostrva, Svete Helene, i 2.400 kilometara daleko od najbližeg kontinenta, Južne Afrike.
© Foto : colinsnotes.comGlavno naselje na ostrvu, Edinburg Sedam Mora, ima oko 300 ljudi. Naselje se nalazi u blizini aktivnog vulkana. Mešavina izolacije i prirodne opasnosti čini da svakom ustreba piće, i zbog toga je bar „Albatros“ i napravljen.
Bar Albatros na ostrvu Tristan da Kunja u Atlantskom okeanu - Sputnik Srbija
10/10
Glavno naselje na ostrvu, Edinburg Sedam Mora, ima oko 300 ljudi. Naselje se nalazi u blizini aktivnog vulkana. Mešavina izolacije i prirodne opasnosti čini da svakom ustreba piće, i zbog toga je bar „Albatros“ i napravljen.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala