Kopilot „Džermanvingsa“ devojci pričao da želi da ga zapamte

© REUTERSFotografija Andreasa Lubica sa Fejsbuka, 26. marta 2015.
Fotografija Andreasa Lubica sa Fejsbuka, 26. marta 2015. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kopilot Andreas Lubic pričao je svojoj bivšoj devojci da planira jedan spektakularan gest koji će svi pamtiti, piše današnji nemački dnevnik Bild.

Kako se navodi, on je njoj govorio o tome da ide na psihijatrijski tretman.

List je objavio intervju sa 26-godišnjom stjuardesom Marijom V, s kojom je Lubic 2014, tokom nekoliko meseci dok su zajedno leteli, bio u vezi, prenosi Rojters.

„Jednog dana ću uraditi nešto što će promeniti sistem i tada će svi saznati za moje ime i zapamtiti ga, govorio je Lubic devojci, kojoj se posle nesreće ta rečenica vratila u sećanje. „U ono vreme nisam znala na šta je mislio, ali sada je očigledno, ističe Marija V.

„Učinio je to jer je shvatio da je zbog svojih zdravstvenih problema njegov veliki san da radi u 'Lufthanzi', da postane kapetan i pilot na dugim letovima gotovo nemoguć, kaže Lubicova bivša devojka, dodajući da joj on nikad nije detaljnije pričao o svojoj bolesti.

Nemačke vlasti su juče objavile kako su pronašle pocepane doznake za bolovanje iz kojih se vidi da je na dan tragedije Lubic trebalo da bude na bolovanju. On te doznake nije podneo kompaniji „Džermanvings, lou-kost filijali „Lufthanze, za koju je leteo.

„Uvek smo mnogo pričali o poslu i tada bi postajao druga osoba. Uznemirio bi se zbog uslova u kojima radimo: premalo novca, strahovanja od gubitka posla, suviše pritiska.

Par se razišao jer je, kako ističe bivša Lubicova devojka, postajalo sve očiglednije kako on ima problem. Povremeno bi vikao na nju, a bio je opterećen i noćnim morama iz kojih bi se budio vičući: „Padamo!.

Portparol „Lufthanze je odbio je da komentariše tvrdnje Marije V.

Bild je ranije izvestio da je Lubic zbog ozbiljne depresije 2009. potražio pomoć stručnjaka i da je zbog toga do poslednjeg dana išao kod psihijatra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala