Šutanovac: Vlada u problemu zbog pada helikoptera

© Flickr / Foto servis DS / KONTRAFOTODragan Šutanovac
Dragan Šutanovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova vlade u senci Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je danas da 14 dana, koliko je prošlo od pada helikoptera, pokazuje da je aktuelna Vlada Srbije u problemu i da „neko očigledno želi da gurne glavu u pesak“.

Vlada je u problemu nakon što je premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao da neće dati ministre Bratislava Gašića i Zlatibora Lončara. To je poruka onima koji vrše istragu na koji način da je vrše, kazao je Šutanovac novinarima nakon održane sednice vlade u senci.

Šutanovac, koji je bivši ministar odbrane, istakao je da javnost treba da zna zbog čega je helikopter morao da sleti tamo gde nije mogao i podsetio da je DS tražila da se o tom pitanju povede rasprava u Skupštini Srbije.

Dragan Šutanovac - Sputnik Srbija
Vlada u senci traži smenu ministra odbrane

Ministar  za privredu DS-ove vlade u senci Ivan Stefanović ocenio je da je ekonomska politika Vlade Srbije dovela građane na začelje regiona po prosečnim primanjima.

Vlada panično saopštava da će plate biti vraćene na nivo pre smanjenja, iniciraju da će čak biti povećane. To je panična reakcija koja je rezultat zasluženog nezadovoljstva javnosti, rekao je Stefanović povodom jučerašnje izjave premijera Vučića da će narednih dana razgovarati sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda o mogućem povećanju plata i penzija.

On je ocenio da će najavljene mere štednje Vlade Srbije biti nedovoljne sa fiskalnog stanovišta istakavši da je to samo vrh ledenog brega i antirazvojne politike, jer se urušava ionako minimalna kupovna moć stanovništva.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Moguće povećanje plata i penzija

Te mere, kako je istakao, biće nesolidarne i iz ugla daljeg urušavanja kvaliteta osetljivih socijalnih grupa, kao što su bezdbednost, zdravstvo, obrazovanje.

Ukoliko Vlada Srbije nastavi neodgovornu politiku ugroziće važne državne službe, a talas sunovrata standarda građana dovešće do kolapsa privrede, dodao je Stefanović.

Vlada u senci predložila je danas, pored ostalog, donošenje plana za restrukturiranje javnog sektora i suspenziju svih daljih sniženja plata i penzija.

Vojni helikopter Mi-17 koji je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara, srušio se 13. marta kod aerodroma u Beogradu. Poginulo je svih sedam osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala