Novi svedok ubistva Nemcova

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaBoris Nemcov ubijen u centru Moskve
Boris Nemcov ubijen u centru Moskve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi svedok ubistva ruskog političara Borisa Nemcova nije čuo pucanj jer je imao slušalice na ušima, ali je video čoveka koji beži s mesta zločina i uspeo je da ga opiše, piše „Komersant“, a prenose „RIA novosti“.

Ukrajinski model Ana Duricka, koja je bila s Borisom Nemcovom u trenutku kada je ubijen, nije jedini svedok ubistva političara, piše „Komersant“.

Dvadesetsedmogodišnji svedok išao je iza para u momentu ubistva. Mladić je slušao muziku i gledao u ekran smartfona, zbog čega nije čuo pucanj i nije video sam napad. Kada je podigao pogled, video je da „umesto usamljenog para koji je išao ispred njega, na trotoaru stoji grupa ljudi“, navodi se u tekstu.

Hamzat Bakajev i Šagid Bugašev - Sputnik Srbija
Osumnjičeni za ubistvo Nemcova žale se na pritvor

„Pritom je muškarac (Boris Nemcov), koji je pre toga išao sa svojom saputnicom, ležao na trotoaru uz ogradu mosta. Njegova devojka (Ana Duricka) stajala je iznad njega, a još jedan muškarac (pretpostavlja se ubica) u tom trenutku je preskakao bankinu između trotoara i kolovoza na mostu“, piše ovaj list.

Mladić je čoveka koji beži video samo s leđa. Prema njegovim navodima, muškarac je bio srednjeg rasta, mršav i tamne kose srednje dužine. Čovek je, kako je ispričao svedok, bio bez jakne, u svetlim farmerkama i tamnoj bluzi s kapuljačom.

Ovaj opis, kako navodi „Komersant“, ne odgovara spoljašnjosti Zaura Dadajeva optuženog za ubistvo Nemcova, koji je krupan čovek sportske građe. Ne poklapa se ni marka automobila u koji je, prema navodima svedoka, ušao ubica.

Zaur Dadajev - Sputnik Srbija
Istraga: U Nemcova pucao Dadajev

Mladić je primetio i dve žene koje su razmenile nekoliko rečenica sa saputnicom Nemcova, a potom se spustile niz stepenice koje s mosta vode na obalu reke Moskve.

Pored toga, svedok je video mašinu za čišćenje snega koja se zaustavila nedaleko od mesta događaja. Saputnica Nemcova je nekoliko puta trčala do nje. S vozačem koji nije izlazio iz vozila i koji je nekoliko puta otvorio prozor, devojka je samo kratko razgovarala, piše „Komersant“.

Svedok tvrdi da je pokušao da podigne ranjenog muškarca misleći prvobitno da je pijan. Potom je nameravao da ode, ali ga je saputnica Nemcova molila da je „ne ostavlja samu“. Prišao mu je ponovo, ali je ovaj, kako je naveo, već umro. Na njegovoj odeći svedok je video „male rupe od metaka“.

Boris Nemcov - Sputnik Srbija
Objavljen snimak ubistva Borisa Nemcova (Video)

Prema „Komersantu“, advokati Zaura Dadajeva koji je priznao krivicu, planiraju da iskoriste nepodudarnosti u iskazima novog svedoka kao dokaz da Dadajev nije umešan u zločin. Odbrana smatra da je okrivljeni mogao sam sebe da optuži.

Ruski političar Boris Nemcov, koji je u prošlosti zauzimao visoke pozicije u ruskoj Vladi, a zatim prešao u opoziciju, ubijen je u centru Moskve 28. februara uveče.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala