Advokat Olivera Ivanovića: Svedoci irelevantni

© SputnikPrekid postupka i odbacivanje optužnice jedini način da se Euleks iz ovoga izvuče sa manjom štetom.
Prekid postupka i odbacivanje optužnice jedini način da se Euleks iz ovoga izvuče sa manjom štetom. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i četvorici Srba koji se terete za ratne zločine tokom 1999. godine, danas je nastavljeno svedočenjem sudije Višeg suda u Kosovskoj Mitrovici Blagoja Miletića i svedoka Bedrija Istogua, inženjera iz Glogovca.

Blagoje Miletić, koji je te 1999. godine bio istražni sudija Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je da stoji iza svake reči koju je uneo u Zapisnik sa uviđaja u ulici Miladina Popovića u južnom delu Kosovske Mitrovice 15. aprila 1999. godine.

Ispričao je da je sa uviđajnom ekipom na tom mestu video veliki broj leševa sa obe strane ulice.

Oliver Ivanović - Sputnik Srbija
Oliver Ivanović: Očekujem nove montirane procese protiv Srba

On je rekao da nije znao čime su ubijeni i koje su nacionalnosti, ali je istakao da su sahranjeni po pravilima kriminalistike u selu Vidomirić, gde žive isključivo Albanci.

Na pitanje tužioca Cezara Mihalčuka da li je na mestu gde je obavljao uviđaj video Olivera Ivanovića, Miletić je rekao da nije i objasnio da on nije svedok-očevidac, niti neposredni svedok već da je svedok uviđaja.

Drugi današnji svedok Bedri Istogu, koji je do 1998. godine radio u fabrici „Fero-nikl“ u Glogovcu, a potom bio pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova, rekao je da je Olivera Ivanovića video samo jednom i to u Direkciji u Kosovu Polju.

Advokat odbrane Ljubomir Pantović ocenio je da su svedoci irelevantni i izrazio nadu da sudsko veće neće biti ubeđeno u ono što tužilac pokušava da dokaže.

On je naveo da je dva i po sata saslušavan srpski sudija o onome što je u aprilu 1999. godine napisao i potpisao u Zapisniku sa uviđaja, dok je drugi svedok pričao o čemu je čuo da se dešavalo u Kosovskoj Mitrovici.

„On niti živi niti je 1999. godine bio u ovom gradu“, kazao je Pantović.

Suđenje će biti nastavljeno sutra ispitivanjem svedoka Bajrama Redžepija, doskorašnjeg ministra policije u pokrajinskoj vladi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala