„Crna ruka“ preti Vučiću preko Fejsbuka

© Sputnik / Aleksej Nikoljski / Uđi u bazu fotografijaPonašanje Srbije biće pozdravljeno i ocenjeno kao ozbiljno
Ponašanje Srbije biće pozdravljeno i ocenjeno kao ozbiljno - Sputnik Srbija
Pratite nas
Organizacija „Crna ruka“ uputila je putem Fejsbuka pretnje ubistvom premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, koji je „pokušao da se preko BIA osveti Radomiru Počuči“, nekadašnjem voditelju TV Pink, koji je kao dobrovoljac na ratištu u Ukrajini uhapšen 17. marta.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Odeljenje za visokotehnološki kriminal već započelo istragu o pretnjama ubistvom i dodao da je do sada otkrivna jedna zemlja iz koje je moguće da je pretnja upućena.

Nebojša Stefanović je na konferenciji za novinare koja je tim povodom organizovana rekao da je sa policijom te države, iz koje se sumnja da su pretnje stigle, radi na otkrivanju IT adrese i potencijalnih počinilaca. On nije, u interesu istrage, mogao da precizira o kojoj je zemlji reč.

Nekadašnji voditelj i portparol PTJ Radomir Počuča - Sputnik Srbija
Objavljen snimak zarobljenog Počuče (video)

Stefanović je dodao da, otkako je ministar, policija sve pretnje, ne samo državnim zvaničnicima već i ostalim građanima, shvata ozbiljno i da sve analizira, ali da bi voleo da mediji i javnost zauzmu isti stav o pretnjama bez obzira kome su upućene.

„Ne može da se dogodi da neko napiše najgore stvari na interenetu i da kažemo da je to normalno, a da drugi preti i da nas pitaju zašto ga ne hapsimo. Sve pretnje bi trebalo da imaju istu vrstu osude“, rekao je Stefanović.

Ministar je istakao da očekuje da će vrlo brzo imati informacije od policije te države i da će istraga pokazati da li je reč o jednom licu ili o nekoj organizovanoj mreži.

Inače, organizacija „Crna ruka“ objavila je na svom Fejsbuk profilu da organizuje „javni lov“ na premijera Vučića i dodala da je u svrhu njegove fizičke likvidacije mobilisano svo ljudstvo i sredstva koje stoje na raspolaganju toj organizaciji.

Policija - Sputnik Srbija
Anarhosindikalista priveden zbog paketa ispred Vlade

Na pitanje novinara dokle se stiglo u istrazi povodom napada na dekana Fakulteta političkih nauka Iliju Vujačića, Stefanović je odgovorio da je policija uhapsila pet osoba i da je sada sve na pravosuđu.

„Protiv svih su podnete krivične prijave. Dve osobe su izvršioci, dve su pomagači, a jedna nije prijavila saznanje o krivičnom delu. Predali smo ih Tužilaštvu, profesionalno odradili svoj posao, sada je to u rukama sudova“, rekao je Stefanović.

Upitan kako ide istraga u vezi nekoliko sumnjivih paketa ostavljenih ispred Vlade i njenih institucija, Stefanović je rekao da nema novih informacija, i da je skandalozna stvar što pojedinici na taj način uznemiravaju javnost i troše budžetski novac za aktivnosti kontradiverzionih jedinica što, kako je rekao, nije bezazlena stvar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala