FAS najveći izvoznik, na drugom mestu Železara

© AP Photo / Darko VojinovicFiat menja ime u FCA Srbija Kragujevac
Fiat menja ime u FCA Srbija Kragujevac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prva dva meseca ove godine iznosila je 560 miliona evra, a najveći izvoznik je fabrika „Fijat automobili Srbija“ (FAS) u Kragujevcu sa izvozom od 219,4 miliona evra, objavilo je Ministarstvo finansija Srbije.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva, izvoz FAS-a u februaru je za 56,1 milion evra veći nego u januaru. U 2014. godini izvoz te kompanije je bio u vrednosti 1,36 milijardi evra.

Na drugom mestu liste vodećih izvoznika je „Železara Smederevo“, čiji je izvoz u januaru i februaru bio u vrednosti od 48,9 miliona evra, a na trećem mestu je „Tigar tajers“ iz Pirota sa izvozom od 44,3 miliona evra.

Među najvećim izvoznicima su i „Naftna industrija Srbije“ sa vrednošću izvoza od 34 milion evra, „Tetrapak“ iz Beograda sa 27,9 miliona evra i „Hemofarm“ iz Vršaca sa 23,9 miliona evra.

Slede „Petrohemija“ iz Pančeva sa 23,3 miliona evra, „Filip Moris“ iz Niša sa 22,6 miliona evra, „Gorenje“ sa 20,4 miliona evra, „Jura korporacija“ iz Rače sa 19,6 miliona evra, „Impol seval“ iz Sevojna sa 19 miliona evra, „Bol pekidžing“ iz Beograda sa 15,3 miliona evra, „Jugoimport SDP“ iz Beograda sa 15,3 miliona evra, „Grunfos“ iz Inđije sa 13,5 miliona evra i „RTB Bor grupa“ sa 13,2 miliona evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala