Policija zabranila skup radikala

© Sajt radikalne strankeMiting Srpske radilkalne stranke
Miting Srpske radilkalne stranke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpska radikalna stranka saopštila je večeras da je policija zabranila skup koji su planirali da održe sutra u Beogradu povodom 16. godišnjice NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, dodavši da će se radikali ipak okupiti ispred zgrade bivšeg Generalštaba.

„Službenici Policijske stanice Savski Venac uručili su danas u 16.46 dopis SRS kojim nas obaveštavaju da javni skup zakazan za utorak 24. mart u 12 časova ispred srušene zgrade Generalštaba, ’nije moguće realizovati s obzirom da će se istog dana na tom prostoru održati državna ceremonija povodom obeležavanja godišnjice NATO agresije, kojoj će prisustvovati visoki državni zvaničnici i predstavnici međunarodne zajednice‘“, navodi se u saopštenju.

Radikali su naveli da je skup ispred zgrade nekadašnjeg Generalštaba „prijavljen u svemu u skladu sa zakonom“ kao i da je to okupljanje prijavljeno „nedelju dana ranije nego što je skup prijavila Vlada Srbije“.

„Obzirom na to da je Srpska radikalna stranka, pred zakonom, pravno lice koje je ravnopravno sa državom, te da Vlada nema prioritet za održavanje skupa, već prioritet određuje redosled podnošenja prijave za održavanje javnog skupa, jasno je da je policijska zabrana skupa protivpravna. Iz tih razloga, SRS će ipak održati zabranjeni skup u zakazano vreme na zakazanom mestu“, saopštili su radikali.

Ta stranka je pozvala svoje članove i „sve ostale srpske patriote“ da prisustvuju skupu i „pokažu nemirenje sa samovoljom režima“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala