Haradinaj: Srbi nisu krivi što je Kosovo „obolelo od politike"

© Foto : www.facebook.com/Ramush1HaradinajRamuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova
Ramuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ramuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova, optužio je aktuelnu vlast da ništa nije uradila za 100 dana od formiranja Vlade, a dodao da je Kosovo „obolelo od politike" i da za to stanje nisu krivi ni Osmanlijsko carstvo, ni Srbija, niti međunarodna zajednica.

„Svi znamo da je turska imperija bila dugo na ovim prostorima, znamo da smo imali i vreme Tita, kao i vreme Srbije, ali Kosovo je proglasilo nezavisnost 2008. godine i obolelo je od politike. Kosovo je u teškom zdravstvenom stanju, ali za to stanje nije kriva turska imperija, nije kriva Srbija, nije kriv ni Tito,“ rekao je Haradinaj sinoć na stranačkom skupu u Prištini na kome su počeli unutarpartijski izbori.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pretnja sukobima u Prištini: Haradinaj najavljuje „kosovsko proleće“

Za kosovsku „bolest, Haradinaj je kao glavne krivce označio Isu Mustafu, lidera Demokratskog saveza Kosova i aktuelnog premijera, i Hašima Tačija, lidera Demokratske partije Kosova i vicepremijera.

Lider AZBK je podsetio da su te dve stranke bile u koaliciji i kada je proglašena nezavisnost.

Grb samoproglašene republike Kosovo - Sputnik Srbija
Godišnjica jednostranog proglašenja nezavisnosti: Kosovo ostaje kolonija velikih sila

Haradinaj je rekao da se lideri tih dveju stranaka „bave politikom kao trgovci, jer trguju radnim mestima i drugim stvarima, ne smatrajući da je bavljenje politikom društvena vrednost.

„Kosovo za 100 dana nove vlasti nema nijedno priznanje nezavisnosti, na Kosovu je i zdravstveni sistem bolestan i taj sistem prvo treba da izlečimo, pa tek onda da lečimo pacijente. Nemamo priznanja nezavisnosti, jer se pre svega kosovska vlada ne bavi onim čime treba da se bavi, pa kako mislite da će nas neko priznati", upitao je Haradinaj.

On je pozvao pripadnike svih zajednica na Kosovu da politiku prihvate kao vrednost i da kroz tu vrednost pomažu svima, bez obzira na etničku pripadnost, prenosi Kosev“ portal.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala