Povređeni dečak uspešno operisan

© FotoHitna pomoć
Hitna pomoć - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dečak P. G. kome je pao deo fasade sa zgrade u Makedonskoj ulici na glavu, uspešno je operisan i grad Beograd će učiniti sve što je neophodno za njegovo lečenje i opravak, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Učeniku prvog razreda srednje Trgovačke škole, sinoć oko 20 sati pao je deo fasade sa zgrade u Makedonskoj ulici i on je operisan u Urgentnom centru gde su ga danas posetili gradski menadžer Goran Vesić i direktor JKP Javno stambeno Beograd Nikola Kovačević.

Predstavnici grada su razgovarali sa direktorom Urgentnog centra Miljkom Ristićem i ekipom lekara o zdravstvenom stanju povređenog deteta, kao i sa njegovim roditeljima.

U ovom trenutku je najvažnije da se povređeni dečak oporavi i grad će učiniti sve što je neophodno da njegovo lečenje i opravak budu urađeni na najbolji mogući način, rekao je Vesić, prenosi agencija Beta.

Vesić je podsetio da je grad Beograd pre nekoliko meseci zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenuo proceduru izmena Zakona o stanovanju, između ostalog, i zbog problema fasada.

Zakonski propisi su takvi da su fasade vlasništvo vlasnika stanova u zgradi. Većina fasada u Beogradu je oronula, a grad prema sadašnjim propisima ne može ni da pokrene programe koji predviđaju da mi delimično uložimo sredstva, a delimično stanari i da se ta investicija isplaćuje godinama kroz Infostan. Neke opštine koje to rade direktno krše zakon, naveo je Vesić.

Kako je rekao, izmene zakona bi omogućile da lokalna samouprava može da interveniše, zajedno sa stanarima, u slučajevima kada fasade zbog oronulosti predstavljaju opasnost za bezbednost.

Prema njegovim rečima, više od 12.000 zgrada u Beogradu niko ne održava i izmenama zakona će i taj problem biti rešen.

Vesić je rekao da je policija izvršila uviđaj u vezi sa padom fasade u Makedonskoj a da će gradski građevinski inspektori utvrditi koji su sve radovi rađeni na toj zgradi i da li imaju veze sa padom dela fasade.

Direktor JKP Javno stambeno Nikola Kovačević rekao je da je naredio da od danas inženjerske ekipe izvrše obilazak fasada i naprave analizu stanja svake. kako bi se znalo da li su neke od njih opasne za bezbednost građana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala