Mali: Komunalci su legitimisali, nisu privodili

© Foto : Al Jazeera BalkansSiniša Mali pored projetka "Beograda na vodi"
Siniša Mali pored projetka Beograda na vodi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da je Komunalna inspekcija postupila u skladu s ovlašćenjima sa aktivistima Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“, jer nisu imali potrebne dozvole da dele glasilo u kom se navode kontroverze o projektu „Beograd na vodi“.

Mali je novinarima na Adi Ciganliji rekao da aktivisti nisu privedeni u Komunalnu inspekciju, već ih je komunalna policija legitimisala.

Treba napraviti razliku između privođenja i legitimacije. Oni su samo legitimisani u tom trenutku, što zapisnik i pokazuje, jer nisu imali potrebne saglasnosti i potrebne dozvole za tako nešto (deljenje novina). Tako da je inspekcija postupila shodno svojim ovlašćenjima, rekao je gradonačelnik.

Ne da(vi)mo Beograd - Sputnik Srbija
Komunalci priveli aktiviste „Ne da(vi)mo Beograd“

Prema njegovim rečima, čim aktivisti budu prikupili sve saglasnosti ne postoji problem da dele letke.

Svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje. Meni je samo važno da se poštuje zakon koji je isti za sve. Ako je potrebno nabaviti saglasnosti i pojedine papire, neka ih nabave, rekao je Mali.

Aktiviste inicijative Ne da(vi)mo Beograd, koji su delili istoimene novine na ulici, juče su u prostorije Komunalne inspekcije odveli komunalni policajci koji su ih prethodno legitimisali. Tom prilikom u prostorije Inspekcije odvedeni su i novinarka Bete Tamara Ognjanović koja je izveštavala sa događaja, ali i građanin koji mu je samo prisustvovao.

Aktivisti Inicijative tvrdili su da su imali potrebnu dozvolu MUP-a za skup, dok je iz Gradske uprave saopšteno suprotno, uz dodatno pojašnjenje da aktivisti nisu imali ni potrebnu dozvolu opštinskog organa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala