Stefanović: Ne želim da se kandidujem za predsednika DS-a

© WikipediaTeško je danas biti opozicija u Srbiji
Teško je danas biti opozicija u Srbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović rekao je da ne želi da se kandiduje za predsednika DS-a, niti da ruši lidera te stranke Bojana Pajtića, jer smatra da nema nikakve potrebe za tim.

Borislav Stefanović je večeras u Subotici, pred učešće na tribini posvećenoj jačanju levice u Evropi, rekao novinarima da samo kandiduje novu politiku i nov program“ u nadi da će biti prihvaćen, javila je Radio-televizija Srbije.

Međutim, kako je rekao, postoje realne šanse da ne bude prihvaćen.

Ako ne bude bio prihvaćen, daću svu svoju snagu i sve svoje kapacitete na talas nove pobede koja će sa tim novim programom, a koji neće biti moj, biti usvojen u Demokratskoj stranci, rekao je Stefanović, koji je izrazio očekivanje pobede DS-a u svim većim gradovima na predstojećim pokrajinskim izborima.

Demokratska stranka 25 godina - Sputnik Srbija
DS – od stranke na vlasti, do vlade u senci

Po pitanju učešća na ovoj tribini u organizaciji nevladinog sektora, Stefanović kaže da je njegova ideja da se okrene građanima, da čuje njihove potrebe, u nadi da će njegova stranka to prihvatiti kroz novi program i novi manifest koji će predložiti.

Stefanović se nada da će DS prihvatiti te promene i okrenuti se u levom pravcu jer kad stvari ne idu dobro uvek se treba okrenuti ljudima, socijalnoj pravdi, jednakosti i solidarnosti.

Smatra da je vlast DS-a, i pored svih loših stvari, bila 25 puta bolja od svega što se sad dešava, ali dodaje da to nije nikakvo opravdanje.

Teško je danas biti opozicija u Srbiji - Sputnik Srbija
Pajtić nudio Stefanoviću mesto u vladi u senci

Upitan o konkretnim predlozima, Stefanović je rekao da političke partije treba izbaciti iz javnog sektora, a javna preduzeća treba da vode isključivo profesionalci, a da mladima treba dati šansu da ne moraju imati člansku kartu da bi se zaposlili.

Smatra da se država mora okrenuti povećanju socijalnih davanja i da se mora zaustaviti, kako je rekao, nelegalno i neustavno smanjivanje plata i penzija.

Govoreći o samoj Subotici, Stefanović je ocenio da u poslednje dve godine, odnosno od kako je na vlasti Srpska napredna stranka, u ovom gradu nije otvoreno nijedno novo radno mesto, a da to nije radno mesto s partijskom knjižicom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala