Šutanovac: VBA prisluškivala SRS

© Flickr / Foto servis DS / KONTRAFOTODragan Šutanovac
Dragan Šutanovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odbor Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti nepobitno je utvrdio da je verodostojan dokument o praćenju aktivnosti Srpske radikalne stranke od strane Vojnobezbednosne agencije, izjavio je danas član tog Odbora Dragan Šutanovac.

Ovo je potpuno u sukobu sa onim što je govorio ministar odbrane Bratislav Gašić, koji nakon današnjeg zaključka može samo da da ostavku ili da bude smenjen, rekao je Šutanovac za agenciju Beta.

U dokumentu koji je ranije u Skupštini predstavio zaštitnik građana Saša Janković, navodi se da je VBA vršila praćenje i kontrolu aktivnosti SRS 15. novembra 2014. godine, kada je organizovan miting u centru Beograda povodom povratka Vojislava Šešelja u Srbiju.

Kako je rekao Šutanovac, Odbor je utvrdio da se izašlo iz zakonskog okvira rada VBA i naložio generalnom inspektoru Agencije da u roku od 15 dana izvrši potpunu inspekciju, predloži mere i pošalje izveštaj u parlament.

Bratislav Gašić - Sputnik Srbija
Šutanovac tužio Gašića zbog tvrdnji o prisluškivanju

On je dodao da je Odbor takođe utvrdio da su netačne Gašićeve optužbe iznete na njegov račun, gde je naveo da je Šutanovac, dok je bio ministar odbrane, nezakonito pribavio, a kasnije i zloupotrebljavao opremu za presretanje telekomunikacija.

Utvrđeno je da je aparat kupljen u skladu sa zakonom i da nikad nije korišćen mimo zakona, što takođe dovodi ministra u poziciju da podnese ostavku jer je javno iznosio neistine, zaključio je Šutanovac i podsetio da je ministra zbog tih optužbi tužio sudu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala