„Fijat“ menja ime u „FCA Srbija Kragujevac“

© AP Photo / Darko VojinovicFiat menja ime u FCA Srbija Kragujevac
Fiat menja ime u FCA Srbija Kragujevac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Fijat Automobili Srbija“ (FAS) večeras je zvanično najavila promenu imena kompanije, koja će se od sada zvati „FCA Srbija Kragujevac“, saopšteno je posle svečanosti u italijanskoj ambasadi na kojoj je pretpremijerno predstavljen novi model „fijat 500-iks“ na srpskom tržištu.

Promena imena je u skladu da prošlogodišnjim spajanjem kompanija FGA i Krajsler, navodi se u saopštenju Kompanije.

Pretpremijeri „fijata 500-iks“ je prisustvovalo više od 150 zvanica, uključujući ambasadora Italije u Beogradu Đuzepea Manca, zvaničnike Vlade Srbije i predstavnike poslovnih asocijacija.

Kako je objašnjeno, „fijat 500-iks“ je „novi kompaktni krosover iz porodice 500“, prenosi agencija Beta.

Generalna direktorka kompanije „FCA Srbija“ Silvija Verneti Blina izjavila je da je ta kompanija najveći izvoznik i investitor, koji od dolaska odgovorno posluje u Srbiji i predstavlja pouzdanog partnera.

Komercijalni direktor kompanije „FCA Srbija“ Umberto Janučeli naveo je da „fijat 500-iks“ predstavlja savršen spoj tradicionalnog modela „fijat 500“ sa modernim komponentama.

U saopštenju kompanije se podseća da će model „fijat 500-iks“ biti zvanično predstavljen na 52. Međunarodnom salonu automobila, koji će se održati na Beogradskom sajmu od 20. do 29. marta.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala