Vučić: Kažite mi za šta da odgovaram

© AP Photo / Visar KryeziuAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da preuzima svu odgovornost za tragediju koja se desila u noći između petka i subote, kada se vojni helkopter srušio kod Surčina, ali da neko treba da mu kaže za šta treba da odgovara.

On je ponovio da ga niko nije pitao, ali da jeste, odlučio bi da se helikopter pošalje i beba spasi.

Komentarišući navode pojedinih medija da su ministri odbrane i zdravlja Bratislav Gašić i Zlatibor Lončar hteli da dočekaju helikopter koji je prevozio bebu iz Novog Pazara kako bi se slikali i na taj način promovisali, Vučić je rekao da mu ni takve optužbe nisu jasne.

„Kada se Velja (Velimir Ilić) i Toma (predsednik Srbije) nisu pojavljivali u nekim situacijama, pitali ste zašto se ne pojavljuju, a sada je problem što se neko pojavljuje‟, kazao je Vučić.

On je rekao i da Vojska Srbije sprovodi profesionalnu istragu o padu helikoptera i nesreći u kojoj je stradalo sedam osoba i da će rezultati istrage uskoro biti saopšteni.

Premijer je novinarima u Obrenovcu rekao da nema informacija o tome da je od MUP-a prethodno traženo da pošalje helikopter, ali da ne vidi kakve to veze ima sa čitavim slučajem i željom da se spase beba.

Na pitanje da li je MUP zbog loših vremenskih uslova odbio da pošalje helikopter, Vučić je odgovorio da o tome nije obavešten, ali da su helikopteri MUP-a drugačiji od vojnih.

Upitan o izboru lokacije za sletanje helikoptera, on je rekao da je uvek najbolje da se sleti u Surčinu.

Ne znam kako da pomognem prosvetarima

Vučić je danas poručio prosvetarima da razume njihove zahteve i da su oni u pravu, ali da u ovom trenutku ne zna šta da uradi i kako da im pomogne.

„Saosećam s njima, u pravu su, ali ne znam šta da uradim“, izjavio je Vučić, komentarišući štrajk dela prosvetnih radnika.

On je zapitao „da li zapravo želimo da očuvamo ili srušimo sporazum s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF)“ i prosvetarima poručio da će oni biti prvi na koje će se misliti kada javne finansije budu ozdravile.

Upitan da li će prosvetarima koji štrajkuju, kako je najavljivano, biti umanjene plate, Vučić je rekao da misli da neće, ali da se u taj deo ne razume.

Dva prosvetna sindikata štrajkuju skraćenjem časova na 30 minuta od 17. novembra prošle godine, a danas organizuju protest u Beogradu. Sindikati traže da prosveta bude izuzeta od smanjenja plata u javnom sektoru i da se donese zakon kojim će biti uređeni platni razredi u državnoj službi.

Vučić je u Obrenovcu ponovio da ima dokaze o velikom finansijskom i medijskom uticaju biznismena Miroslava Miškovića i da je spreman da sve to predoči i nadležnim organima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala