Horstel: Rat u Ukrajini će ponovo početi

© Sputnik / Irina Geraschenko / Uđi u bazu fotografijaStanovnici stoje pored srušenih kuća nakom drugog granatiranja Donjecka
Stanovnici stoje pored srušenih kuća nakom drugog granatiranja Donjecka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saradnik nemačke Vlade i publicista Kristof Horstel rekao je danas da misli da će rat u Ukrajini ponovo početi, ali da je pitanje da li će se zadržati samo na istoku ili će obuhvatiti celu zemlju.

Mi zapravo ne znamo šta se tačno dešava, ono što znamo je da se SAD čvrsto drže svog cilja — promene režima u Rusiji, a Ukrajina je samo jedan korak napred ka njegovom ostvarenju, rekao je Horstel.

On kaže da SAD vladaju u Kijevu, ali da su njihovi strateški planovi u regionu ostali nepromenjeni.

SAD, prema njegovim rečima, imaju za cilj uspostavljanje kontrole nad ruskim velikim resursima, da prekinu prijateljske odnose Nemačke i Rusije, da distanciraju Evropu, stvarajući joj unutrašnje probleme kao i da izvrše pritisak na Evropsku uniju kako bi počela isporuku oružja Ukrajini.

Prema njegovim rečima, Merkelova prati opštu liniju jer želi da umiri Amerikance, kao i da isporuku oružja učini uslovnom.

Nemačka neće biti prva koja će isporučiti smrtonosno oružje, već će biti jedna od poslednjih članica EU koja će to učiniti, zaključuje publicista.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala