Merkelova: Spremni smo, ali ne želimo nove sankcije protiv Rusije

© Sputnik / Nikolaj Lazarenko / Uđi u bazu fotografijaMerkelova će, kako je najavljivano, direktno po povratku iz Moskve govoriti na ovom skupu, a njen govor se, ističu analitičari, očekuje sa velikim nestrpljenjem.
Merkelova će, kako je najavljivano, direktno po povratku iz Moskve govoriti na ovom skupu, a njen govor se, ističu analitičari, očekuje sa velikim nestrpljenjem. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je Evropska unija spremna, ali da ne želi da nametne nove sankcije Rusiji zbog situacije u Ukrajini.

Naravno, mi smo spremni za nove sankcije, ukoliko budu neophodne, ali ih ne želimo, rekla je ona novinarima u Berlinu, posle razgovora sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Porošenko obećao da će Ukrajina povratiti Krim

Komentarišući godišnjicu pripajanja Krima Rusiji, Merkelova je rekla da zapadne zemlje neće zaboraviti ponašanje Rusije u tom slučaju, ali da je trenutno stanje takvo da je neophdno da se situacija u Ukrajini reši mirnim putem.

Krim i Sevastopolj pripojili su se Rusiji nakon referenduma, 16. marta prošle godine u kojem je većina birača (96,77 odsto), uz izlaznost od 83,1 odsto, bila za pripajanje Rusiji.

Nećemo to zaboraviti, uzimajuću u obzir i činjenicu da je zbog toga Evropska mirovni poredak doveden u pitanje. Zato je važno da radimo kako bi došli do mirnog rešenja i da ne dozvolimo da teritorijalni integritet Ukrajine ponovo bude pod znakom pitanja, rekla je Merkelova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala