Tadić: Od Živkovića sam nasledio probleme, uključujući i Miškovića

© AFP 2023 / Thierry CharlierBoris Tadić
Boris Tadić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da svojoj stranci neće predložiti saradnju ni sa Vladom Srbije ni opozicijom, ali da su spremni sa svima da razgovaraju ako naiđu na „razumne, normalne i kompetentne političke predloge“.

„Spreman sam da razgovaram sa svima, i sa vlašću i opozicijom oko koncepcijskih pitanja. Objednjivanje opozicije je moguće samo na vrednosnim osnovama ukoliko se dogovore pravila igre. Još ne vidim da je iko predložio takva pravila igre koja bismo mi prihvatili“, rekao je Tadić novinarima u Beogradu.

On je rekao da Vlada nema nikakvu koncepciju, da je nekompetentna i da ni sama ne razume kakva joj je uloga.

Tadić je, međutim, naveo da se mora sagledati koje vrste koalicija i političkih zajedničkih projekata mogu biti delotvorne.

Boris Tadić - Sputnik Srbija
Tadić: „Ući ćemo u Vladu tek kada bude promenila politiku“

„Svaka saradnja koja je delotvorna je dobra i u takvoj smo spremi da učestvujemo“, rekao je Tadić.

On je istakao da neće da sarađuje sa onim ljudima u politici koji su se bavili korupcijom, koji su krali, koji ne sagledavaju budućnost zemlje na isti način kao i SDS i koji nemaju isti vrednosni poredak kao i SDS.

On je kazao da ne želi da sarađuje sa predsednikom Nove stranke Zoranom Živkovićem, jer ne želi saradnju koja bi ih odvela na stranputicu.

Tadić je dodao da je u Demokratskoj stranci, kad je preuzeo vođstvo 2004. godine, nasledio od Živkovića brojne probleme.

„Ja sam nasledio te katastrofalne posledice vođenja stranke 2004. godine. Morao sam da čistim stranku od takve vrste saradnje, da lišavam stranku investitora kao što je bio Miroslav Mišković, jer sam je nasledio od mog prethodnika Zorana Živkovića i sa njima nema saradnje“, istakao je Tadić. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala