MUP ispituje upad policajaca u kragujevački DS

© zvanični sajt Demokratske strankePajtić za danas najavio osnivanje vlade u senci
Pajtić za danas  najavio osnivanje vlade u senci - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova upućen je u Kragujevac, kako bi ispitao činjenice oko ulaska dvojice policajaca u prostorije opozicione Demokratske stranke u tom gradu, potvrđeno je agenciji Beta u MUP-u.

Predsedik Demokratske stranke Bojan Pajtić najoštrije je danas osudio upad policajaca u prostorije te stranke u Kragujevcu tokom prepodneva, kao nešto što se „nije dogodilo 15 godina“.

„U ime DS-a upozoravam vlast da se ne iživljava slanjem policije u stranačke prostorije DS-a i da to nećemo tolerisati i da ćemo umeti da odgovorimo na takvo ponašanje. Nema policija šta da traži u prostorijama DS-a“, rekao je Pajtić u Kragujevcu.

Demokrate su novinarima rekle da je policija proveravala da li se u DS-u pripremaju neki odlasci na protest protiv Vlade Srbije, a da je osobama koje su bile u prostorijama rečeno da je to uobičajena provera i da se sprovodi i u drugim strankama.

U DS-u su rekli da o navodnom protestu ne znaju ništa i da kada budu učestvovali na protestima, to sigurno neće biti tajno.

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Goran Živković potvrdio je agenciji Beta su dvojica pripadnika policije ušla u prostorije DS-a, ali je rekao da su oni to učinili bez naređenja, kao i da će ispitati slučaj i da se izvinjava Demokratskoj stranci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala