Dve komisije će utvrditi uzrok nesreće

Pratite nas
"Odgovornost osećam i ja i svi moji saradnici”, rekao je načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

"Ne delimo odgovornost, svako je odgovoran za svoj deo, a koliko ko utvrdiće nadležni organi", rekao je načelnik Generalštaba na konferenciji za novinare.

"Ne može čovek biti neodgovoran za rad organizacije ako je na njenom čelu i svakog pojedinca koji je čini. Osećam svoju odgovornost, ona će biti raspravljena, da li je ima ili je nema", istakao je Diković.

Srušio se helikopter koji je prevozio bebu - Sputnik Srbija
Sutra dan žalosti u Srbiji

Helikopter koji se srušio bio je jedna od najispravnijih letelica u ratnom vazduhoplovstvu Srbije, posada najbolje što je jedinica Vojske Srbije mogla da ponudi, a najoptimalniji uslovi za sletanje bili su na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, saopšteno je na konferenciji za novinare u Domu Vojske Srbije.

Formirane su dve komisije za utvrđivanje uzroka nesreće koje imaju zadatak da utvrde zašto je do nesreće došlo, ko je eventualno odgovoran, kao i uzroke teničke prirode. Rok za završetak njihovog rada je 30. mart.

General Diković je ocenio da je nesreća, u kojoj je stradalo sedam osoba, velika tragedija za porodice stradalih i vojsku Srbije.

"Do sada su iz požara, snežnih mećava i poplava ovi heroji spasili hiljade života, ali život jedne bebe nisu uspeli da spasu", rekao je general.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolić: Srbija potresena tragedijom

Komandant 204. vazduhoplovne brigade, brigadni general Predrag Bandić rekao je da meteorološka situacija nije bila nepovoljna, već složena, toliko da se u njoj mogu snaći piloti sa takvom opremom i nivoom osposobljenosti.

"Da je situacija bila nepovoljna, ne bismo se uputili u ovakav zadatak", rekao je Bandić.

Ovo najteža nesreća u Srbiji sa tako tragičnim ishodom u Srbiji od 1996. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala